Изкуството на кражбата | The art of the steal

Сценарист: Джонатан Собол

                Режисьор: Джонатан Собол

                В ролите: Джо Пинг, Крис Диамантопулос, Девон Бостик, Терънс Стамп, Кърт Ръсел, Мат Дилън, Катрин Уиник, Джей Барушел, Кенет Уелш, Джейсън Джонс

 

   Когато главната роля в даден филм е поверена на Кърт Ръсел, повечето зрители спокойно могат да предположат какъв ще е сюжетът на продукцията. Със сигурност преобладаващи ще бъдат екшъна и криминалните елементи и Изкуството на кражбата изобщо не прави изключение. Крънч Калхун е треторазряден каскадьор, който попада в затвора. Накрая обаче той излежава присъдата си и отново излиза на свобода. Въпросът сега е какво мисли да прави от този момент с живота си. Крънч изобщо не се колебае много и решава да се върне към своя стар и изпитан занаят – кражба на предмети на изкуството. Така скоро Крънч се оказва въвлечен в престъпление, което на пръв поглед, поне според него, той е успял да изпипа до най-малкия детайл и не би следвало да има провал.

   Заедно с доведения си брат Ники, който не се слави като особено надежден тип, двамата събират останалите членове на своята банда. Цел номер едно на престъпниците е една от най-скъпите книги в историята на света. Несъмнено ако успеят да я откраднат успешно, те завинаги ще влязат в историята на престъпния свят като едни от най-успешните крадци, успели да се измъкнат от лапите на закона. Докато дойде момента на радост обаче, на бандитите предстои много работа за вършене. Ето защо още е много рано да се празнува победата, а вместо това е далеч по-удачно да се измисли перфектен план, защото само така може да се открадне най-скъпата книга. Както обаче често става при извършването на подобни престъпления, нещата никога не са такива, каквито изглеждат. Нещата много скоро се объркват и Калхун заедно с останалите попада в сложна и заплетена ситуация. Напрежението и обръча около тях постоянно се затягат – как ще завърши всичко това и кой ще бъде краен победител? Възможно ли е най-скъпата книга в света не само да не се открадне, а да стане причина за влизането на цялата банда зад решетките?

 Още филми: http://onlain-filmi.com/izkustvoto-na-krazhbata