Изоставени

Световна премиера: 19.06.2014

Сценарист: Джон Патъс, Пол Лейланд 

Режисьор: Вик Армстронг 

В ролите: Никълъс Кейдж, Чад Майкъл Мърей, Ашли Тисдейл 


Никълъс Кейдж е актьорът, който изпълнява главната роля във филма на Армстронг Изоставени. Той заедно с Тисдейл правят забележителен тандем и превръщат филма в една наистина вълнуваща и стойностна продукция. Сюжетната линия разказва историята на група мъже и жени, които остават сами на Земята след внезапното изчезване на християнското население. Докато вярващите са вече в рая, то други са все още на земята и очакват с тревога и страх своето бъдеще. Героят на Кейдж се казва Рей Стийл, който заедно с дъщеря си обикаля земята в търсене на свои близки сред оцелелите. Наред с това обаче той помага и на всички, на които може, ако са изпаднали в беда. Дали обаче ще е способен да помогне на всички или усилията му ще останат напразни и безсмислени? Това Рей все още не знае, но му предстои да разбере.

   Той трябва да се грижи и за дъщеря си Клои, която неизменно го следва по пътя му, прекосяващ Америка. Другият основен персонаж във филма е на млад репортер. Докато бащата на момиченцето оказва помощ на оцелелите и търси сред тях свои близки, той е зает с не по-малко важна задача. Нещо повече, репортерът стига до шокираща и несъмнено страшна истина. Оказва се, че всъщност най-лошото за останалите души на земята тепърва предстои. Името на репортера е Камерън Уилямс, когото всички наричат с прозвището Бък. Пред какви проблеми ще се изправят оцелелите и няма ли всъщност това да е краят на цялата човешка раса? Ако в действителност такава опасност съществува, може ли някой да я предотврати? Заедно Бък и Стийл, независимо че са коренно различни, трябва да намерят общ изход от положението. Единият е обикновен човек и баща на момиченце. Другият е журналист, за когото сензацията и откритията са нещо наистина важно. Затова Бък без колебание започва да търси истината, колкото и страшна да се окаже тя накрая. В този апокалиптичен екшън много хора са изоставени буквално на произвола на съдбата и не им остава нищо друго, освен да чакат.

  Докато трае това напрегнато очакване обаче, в никакъв случай не трябва да се стои със скръстени ръце. Точно на това мнение са и Рей и Бък, в резултат на което те непрестанно търсят изход от ситуацията. Дали техните усилия ще се увенчаят с успех? Защо всъщност тези хора са оставени на земята, а редица други са на сигурно място? Мистериозното по характер изчезване на християнското население не може да е случайно. За него има основателна причина, която всички останали скоро ще разберат. Дори и истината да е трудна за приемане, те трябва да я чуят. Дали ще се намери спасение за изоставените или след като апокалипсисът дойде, те ще загинат до един? Над всички тези неща разсъждават един баща, търсещ близките си сред оцелелите и журналист, който на всяка цена иска да остане жив. Предстои ни един интересен и много вълнуващ филм с елементи на мистерия и екшън.

 Жанр: Мистерия ДрамаГледано: 390

Изоставени