Както горе, така и долу | As above, so below

Премиера в България: 19.09.2014

Световна премиера: 15.08.2014

Сценарист: Джон Ерик Доудъл, Дрю Доудъл

Режисьор: Джон Ерик Доудъл

В ролите: Пердита Уикс, Едуин Ходж, Бен Фелдман, Оскар Занг, Марион Ламбер, Франсоа Сивил

Продуцент: Джон Яшни, Дрю Доудъл, Томас Тюл, Патрик Айело

 

Много са причините, поради които френската столица Париж е най-предпочитаната дестинация в света. Освен че това е градът на любовта, той също така е ценен от истинските майстори на изкуството, както и от неговите любители. Няма съмнение, че френската кухня също е сред основните причини, поради които Париж се посещава всяка година от голям брой туристи от цял свят. Що се отнася до филма Както горе, така и долу обаче, едва ли някой би искал да прекара в Париж повече от една минута. Режисьорът Джон Ерик Доудъл ни го представя в коренно различна светлина, от която буквално е възможно да настръхнат косите на всички.

    Вместо многобройните кафенета и ресторанти, музеи и пр., из целия Париж има зловещи на вид катакомби. Още преди много векове те са били изградени като гробници и в наши дни интересът към тях непрекъснато се засилва. Историци и археолози искат да изследват този загадъчен лабиринт, който се вие в продължение на цели 300 километра на 110 метра под земята. Когато най-накрая група учени се осмелява да подложи гробниците на изследване, става ясно какво всъщност е трябвало да има на мястото на града на мъртвите. Тези катакомби с пълно основание могат да бъдат наречени така, защото там са погребани огромен брой хора. Те вероятно достигат милиони, но въпреки това никой не знае каква е обстановката под земята. Групата учени отива да изследва този зловещ лабиринт, но много скоро става ясно, че това може да коства живота на много от специалистите. Продукцията е хорър, но също така има и немалко елементи на трилър. Това прекрасно съчетание позволява на зрителите да изживеят едно незабравимо и малко страшно приключение, което няма как да не остави у тях траен отпечатък. Какво се крие под земята и готови ли са всички да научат една истина?

   Оказва се, че всъщност лабиринтът е обитаван от демони. Тези демони обаче не са като чудовищата, които познаваме от книгите. Всъщност те са изключително дълбоко пазени и обитават абсолютно всеки от нас. Няма никакво съмнение, че изследователите ще се натъкнат на неща, за съществуването на които изобщо не са предполагали. Въпросът е колко от тях ще успеят да се измъкнат от подземието и няма ли много от тях да загинат, докато се борят със злите сили? Кои са всъщност тези демони, които обитават всеки човек и защо никой не знае за тяхното съществуване въпреки огромния интерес, който учените проявяват към катакомбите. Този филм е един от най-добрите хоръри за новата 2014 година, а вълнуващият сюжет и великолепната актьорска игра са допълнителна гаранция за високото качество на продукцията. Когато учените започват изследването, те едва ли предполагат какво ги очаква долу. Затова нека зрителите се приготвят да слязат с тях и да станат свидетели на неща, които винаги ще помнят.Още филми: http://onlain-filmi.com/kakto-gore-taka-i-dolu