Каналът

Режисьор: Иван Кавана

                В ролите: Рупърт Евънс, Антония Кемпбъл-Хюджис, Стив Орам, Антъни Мърфи, Хана Хекстра, Анеке Блок, Серена Брабазон, Конар Хорган и др.

 

  Дейвид е мъж, за когото не може да се каже, че води щастлив начин на живот. Той постоянно е разтърсван от силни съмнения. Едно от тях е свързано с жена му Алис, която по всичко изглежда му изневерява с Алекс. Мъжът е клиент на съпругата на Дейвид, но действителни ли са неговите основания и не е ли всичко плод на силно обърканото му и разстроено съзнание. Когато вижда показан му от негова колежка запис, и без това нестабилната му псикиха претърпява още един силен и тежък удар. Според записа домът на Дейвид се е превърнал в място на жестоко убийство, извършено още през 1902 година. Жената, показала записа, работи във филмовото студио като Дейвид. Какво ще предприеме сега този още повече сконфузен човек и ще има ли сили да се пребори с трудното положение?

   Воден напълно от своята интуиция, той стига до близкия канал. Там му става повече от ясно, че жена му и Алекс наистина имат любовна афера. Нещата за него се усложняват още повече, когато малко след това Алис изчезва внезапно и необяснимо. Кой е виновникът за това – според полицията има само един възможен извършител на престъплението. Това е Дейвид, който моментално се превръща в основен заподозрян на разследването. Мъжът обаче има друго мнение по въпроса и при това е сигурен, че знае отговора на мистерията. Не той, а някаква чудовищна и свръхестествена сила е довела до изчезването на Алис. За съжаление подобна хипотеза се нуждае от солидни и здрави аргументи, а Дейвид не може да даде такива. Каналът е един от най-страховитите и сполучливи хоръри, правени досега в този жанр. Какво ще се случи все пак накрая – това ще разберем едва след като изгледаме филма.

Жанр: Ужаси ДрамаГледано: 165

Каналът