Капитан Америка

Премиера в България: 04.04.2014

Световна премиера: 04.04.2014

Сценарист: Стивън Макфили, Кристофър Маркъс

Режисьор: Джо Русо, Антъни Русо

В главните роли: Максимилиано Ернандес, Калън Малви, Франк Грило, Тоби Джоунс, Робърт Редфорд и др.

Капитан Америка заварва Стив Роджърс по времето, когато той тихо и кротко си живее в Америка. Вашингтон е мястото, което той в момента обитава и се опитва да се приспособи към новите условия на живот. Катастрофалните събития в Ню Йорк са вече минало и той не иска да мисли за тях. Много скоро обаче му се налага отново да се върне към обичайния си начин на живот. Причината за това е атаката, на която е подложен негов колега от ЩИТ. Така Роджърс се оказва в центъра на заплетени и сложни по характер интриги. Те заплашват сериозно не само животът на Стив, но също така създават огромни рискове за съществуването на света. Ето защо Капитан Америка се обединява с Черната вдовица.

    С нейна помощ той се надява да разобличи заговора, който изглежда има големи размери. Едновременно с това на него постоянно му се налага да се отбранява от главорези, които го преследват неотлъчно по петите. Стив знае как да се пази, но враговете му са много и го откриват навсякъде. Кои са те и как всъщност един мирен жител на Вашингтон отново е принуден да води трудния и рискован живот, който е бил неделима част от миналото му. Професионалните убийци на всяка цена искат да му запушат устата – коя от двете страни ще оцелее? Когато става ясно кой стои зад пъкления заговор и неговите огромни размери, младият Сокол  е привлечен от Капитан Америка и Черната вдовица. Те тримата обаче скоро се озовават срещу един изключително мощен и опасен враг, който нарича себе си Зимния войник. Какво ще последва от тук нататък? Ще могат ли тримата с общи усилия да победят войника или той е прекалено мощен дори за техните способности? Когато Стив се оказва в центъра на събитията, той трябва да действа бързо и често да се доверява единствено на интуицията. Ако се подведе, това може да е фаталният за него край.

   Капитан Америка е култов приключенски филм, несъмнено един от най-добрите за новата 2014 година. Какво ще се случи със Стив Роджъс и защо той твърде скоро отново се оказва преследван от безмилостни и решени на всяка цена да го ликвидират главорези? Ще успее ли той заедно с Черната вдовица и Сокола да сложат край на Зимния войник – най-опасния и зъл враг, срещу когото някога са се изправяли? Те задължително трябва да го направят, защото в противен случай светът е заплашен от унищожение. Сега въпросът е коя от двете страни ще е по-бърза. Оцеляването е въпрос не само на инстинкт, но и на единственият начин да се предотвратят големите злини. Верен на своя приключенски нюх Роджърс ще даде заслужен урок на враговете, които са решили да сложат ръка на света. Те дори не знаят срещу кого се изправят, но веднъж разгневен, Роджърс няма как да бъде спрян.

 

 

 

 

 

 

Жанр: Фантастика ПриключенскиГледано: 82

Капитан Америка