Комедия

Филмите с комедия са подходящи за гледане от хората на различна възраст. Те са забавни и смешни, поради което действат отпускащо и разтоварващо. Сюжетите на продукциите от жанра са различни, но смехът и забавлението са сто процента гарантирани. Особено популярни са комедиите, които се снимат в училище и колеж. Тогава почти винаги главните герои са неудачниците на класа, които пушат трева и запълват времето си с безсмислени и глупави неща. В резултат на това се случват невероятно смешни и комични събития, които водят след себе си вълна от последици. Голямото напушване е типичен пример за младежи, които през повечето време пушат марихуана. Поредицата Американски пай е друга популярна тийн комедия, която е популярна в цял свят. Сред известните заглавия трябва да се спомене и Последният ергенски запой, разказващ за приключенията на група ергени. Компания им правят и други същества, включително и тигър. Всички тези комедийни филми са сполучливи продукции, направили жанра филми с комедия още по-популярен.

   За създаването на филми с комедия сценаристите често събират популярни, а също и непопулярни актьори. Много са филмите от жанра, които остават вечни и ненадминати. Поредицата Сам вкъщи или Бебето беглец са поредните два филма, които правят комедийния жанр любим на толкова много хора по света. Освен игрални филми, също така се правят и сериали от същия жанр. Ало, Ало, Двама мъже и половина и Моите мили съседи са три от сериалите в жанра, които се гледат от хората по цял свят. Други популярни заглавия са Женени с деца, Напълно непознати, Клуб Веселие и много други. Комедията е жанр, предназначен предимно да разтоварва хората. Ето защо много от тях прекарват два часа от свободното си време в гледане на такива филми. Сред игралните продукции едни от най-известните са тези с участието на Еди Мърфи. Той остава незабравим в ролята на ченгето Аксел от Ченгето от Бевърли Хилс. Във Време за шоу той си партнира с легендарния Робърт де Ниро, като двамата разследват мафиоти. Пътят на срама и Лицето на любовта пък са две от най-новите предложения в комедийния жанр. Всяка година излизат нови филми, които почитателите на жанра очакват с нетърпение.  

   Комедийният жанр винаги е бил сред най-предпочитаните в световен мащаб, което се дължи на забавните сюжети. Те действат отпускащо и разтоварващо на хората и именно поради тази причина те с нетърпение очакват новите предложения от жанра. Комедиите често са с участието на деца, които впоследствие са станали известни актьори. Българското кино също създава качествени комедии, като едни от най-известните са С деца на море и Оркестър без име. Филми с комедия винаги ще бъдат сред харесваните от кино аудиторията, голяма част от която не е привърженик на сериозните продукции. Вместо това те предпочитат смеха и забавлението, които комедиите предлагат в големи количества. Комичните ситуации и случки, в които попадат главните герои, карат зрителите да бъдат в добро настроение и винаги да са заредени в положителни емоции. Именно доброто настроение прави комедийните филми любими на много хора.