Лято през февруари | Summer in february

Световна премиера: 14.06.2014

Сценарист: Джонатан Смит

Режисьор: Кристофър Менол

В ролите: Доминик Купър, Хати Морахан, Дан Стивънс, Емили Браунинг и др.

Филмът Лято през февруари е биографичен и е базиран на написаната със същото заглавие книга от Джонатан Смит. Продукцията разказва история за любов и загуба в бохемското общество на английския провинциален регион Корнуол. Действието се развива в годините, преди да избухне Първата световна война. Героинята на филма е красивата и енигматична жена Флорънс Картър-Ууд,в ролята на която се превъплъщава Емили Браунинг. Флорънс решава да напусне Лондон в желанието си да потърси промяна и по-динамичен живот. Заедно със своя брат тя става част от групата на артисти, които в своето поведение са силно ексцентрични. Ей Джей Мънингс е лидер и водач на групата, която прекарва по-голямата част от времето си по бохемски и гледа да се забавлява. В ролята на Ей Джей се превъплъщава Доминик Купър.

   Гилбърт Евънс е най-добрия приятел на харизматичния лидер Ей Джей. Скоро след пристигането на Флорънс обаче тя привлича вниманието и на двамата, което е причина за отприщването на редица събития. Те завинаги ще променят живота не само на Флорънс и нейния брат, но също така и на останалите артисти от групата. Талантът е основното, което привлича момичето към Ей Джей, докато с Евънс нещата са коренно различни. Неразкритите тайни, ревността и силната любов са на път напълно да разбият сърцата на всички около Флорънс. Тя обаче е единствената, която ще носи спомена за случките в сърцето си до края на своя съзнателен живот. Може ли появата на едно непознато момиче и нейния брат напълно да промени съдбата на група бохеми, за които забавлението е основен начин на живот? Дали в желанието си да потърсят промяна в ежедневието, Флорънс и нейния брат няма да сбъркат и вместо очакваното щастие, да донесат само тъга на артистите? Двама добри приятели изпитват чувства към една жена – дали приятелството им завинаги ще бъде разрушено или те ще намерят изход от това положение. Без съмнение Лято през февруари е филм, който на всяка цена трябва да се гледа.

   В него се разказва не само за едно момиче, решило да погледне живота от друг ъгъл. Силните чувства като любов и ревност също са загатнати, а когато те присъстват, нищо не може да остане същото. За Флорънс действително настъпва промяна, но дали тя ще насочи живота на момичето към добро или лошо? Какво ще причини тя на двамата мъже, които разкриват чувствата си към нея? Любовна история и много промени в групата – това е основното, за което разказва продукцията. Напускайки родното си място, двамата дори не предполагат как ще се развие животът им. Те искат единствено да се откъснат от скучното ежедневие, ето защо присъединяването към групата им се струва удачно. Те са бохеми, за които забавлението стои на първо място. Скоро обаче с него се смесват ревността и тайните, които са на път окончателно да променят отношенията помежду им.Още филми: http://onlain-filmi.com/lato-prez-fevruari