Лицето на любовта

Сценарист: Ари Посин, Матю Макдъфи
Режисьор: Ари Посин
В ролите: Линда Парк, Робин Уилямс, Анет Бенинг, Ейми Бренъман, Даян Кийтън, Ед Харис

Продуцент: Бони Къртис, Алекс Уолтън, Найджъл Синклеър, Джули Лин


Анет Бенинг, Ед Харис и вече покойният Робин Уилямс изпълняват главните роли в романтичната комедия на режисьора Ари Посин Лицето на любовта. Героинята на Бенинг се казва Ники, която остава вдовица след смъртта на своя съпруг. Години след като Гарет умира обаче, тя среща друг човек, който поразително много прилича на него. Той ще промени нейния живот завинаги, а в каква насока, ще разберат всички, когато изгледат филма. Новият познат на Ники се казва Том, а в неговата роля зрителите ще видят друг култов актьор – Ед Харис. Освен че много прилича на Гарет, Ники постепенно започва да изпитва силни чувства към него. Тя дори не е и подозирала, че е възможно след толкова време отново да изпита силна любов.

   Пред какво изпитание ще бъде поставена вдовицата? Дали тя отново е открила любовта на своя живот или срещата с Том е една авантюра, която е предварително обречена на провал? Ще завърши ли техния роман така бързо и кратко, както е започнал или срещата между двамата ще се окаже повратен момент в техния живот? Едно е повече от сигурно – сърцето на Ники отново е отворено за любов. Това се случва за пръв път, откакто нейният любим Гарет е починал. Хуморът, изненадите и съкровените чувства са част от нещата, които присъстват в продукцията на Посин с романтично – комедиен характер. Изненадите и разсъжденията за мистериите около любовта също съставляват голяма част от сюжетната линия. Любовта между мъжа и жената винаги е била загадка. На нея са посветили стихове едни от най-великите поети на всички времена, но дори и те едва ли са вникнали толкова дълбоко в нейния загадъчен свят. Покойният вече Робин Уилямс за пореден път ни демонстрира великолепна игра и затвърждава една вече отдавна известна истина. Няма лош филм с негово участие и този го доказва повече от убедително. Затова на зрителите отново им предстои да го видят в запомняща се роля.

   Когато една вдовица среща непознат мъж, тя още в началото е поразена от приликата, която той има с покойния съпруг. С течение на времето тя открива, че изпитва силни чувства към непознатия, за когото знае само, че се казва Том. В този невероятен филм с участието на известни актьори се говори не само за лицето на любовта, а също така и за всяка една негова страна. Колко лица всъщност има любовта? Когато е споделена, тя без съмнение е най-красивото чувство. Дали обаче нещата изглеждат по същия начин, когато тя е нещастна? И въпреки че в началото и двамата – Том и Ники – са силно влюбени, ще успеят ли да запазят отношенията си или в крайна сметка те ще приключат с раздяла? Лицето на любовта е романтична комедия, която по великолепен начин ни разкрива щастието, което могат да изпитат двама влюбени, дори и на не са млади.

Жанр: Комедия РомансГледано: 64

Лицето на любовта