Ловец на лисици | Foxcatcher

Премиера в България: 20.02.2015

Световна премиера: 14.11.2014
Сценарист: Е. Макс Фрай, Дан Футърман

Режисьор: Бенет Милър

В ролите: Чанинг Тейтъм, Ванеса Редгрейв, Сиена Милър, Марк Ръфало, Антъни Майкъл Хол, Стив Карел, Гай Бойд, Тара Сабкоф

Този документално-биографично филм на режисьора Бенет Милър запознава зрителите с историята на милиардера и параноичен шизофреник Джон дю Понт. Същият режисьор създава продукциите Кешбол и Капоти, така че със сигурност е добре познат на огромната зрителска аудитория по целия свят. Милиардерът дю Понт решава да построи център за провеждане на състезания по борба в свободен стил в родния си град Пенсилвания. Дали обаче решението му е продиктувано от нещо, което дълбоко е белязало живота му в миналото или той наистина иска да достави удоволствие на жителите на града? Оказва се, че дю Понт е преживял нещо, което със сигурност би променило живота на всеки. Какво обаче е то и това ли е причината за неговото нестабилно психическо състояние?

   На същото място, където е построен центърът за състезания по борба, през 1996 г. дю Понт убива тогавашния шампион по борба и носител на олимпийски златен медал Дейвид Шулц. След като извършва това престъпление, в продължение на цели два дни милиардерът не напуска пределите на дома си. През това време той води непрекъснати телефонни разговори с полицията. Какви са били мотивите на дю Понт да извърши това престъпление и разкайва ли се за стореното? Може ли да докаже, че наистина това е било единственият изход или болният му мозък е причина за разигралата се трагедия? Всъщност милиардерът счита, че Шулц е част от опасна конспирация, чиито размери са с международен характер. В нейната основа лежи заграбването на богатството на милиардера и неговото елиминиране. Дали обаче нещата в действителност са такива или всичко е плод на болната фантазия на дю Понт? Предстои ни да разберем всичко това, но първо на всяка цена трябва да изгледаме документалната продукция. Тя е несъмнено една от най-качествените за 2014 година. В страната премиерата ще се състои през втория месец на 2015 година, а дотогава ни остава само да гадаем дали филмът ще оправдае очакванията.

    Един милиардер притежава всичките пари на света, но за сметка на това е със сериозно увредено съзнание. Параноята и шизофренията ще го съсипят. Всъщност те вече са го сторили и сега той има на съвестта си едно убийство, извършено през 1996 година. При инцидента живота си губи един обещаващ състезател по борба, който освен всичко останало има и златен медал от олимпийските игри. Трима много добре познати актьори се нагърбват с главните роли във филма. Стив Карел е човекът, изиграл персонажа на милиардера, а убитият Дейвид Шулц се играе от Марк Ръфало. Братът на Шулц също е сред основните персонажи във филма. Неговата роля се поема от Чанинг Тейтъм. Затова можем да смятаме, че ни очаква една вълнуваща продукция, която на всяка цена трябва да бъде гледана. Какво ще се случи с дю Понт, който има всички основания да смята, че извършеното от него убийство е било единственият възможен изход?

               Още филми: http://onlain-filmi.com/lovets-na-lisitsi