Люси | Lucy

Премиера в България: 01.08.2014

Световна премиера: 25.07.2014

Сценарист: Люк Бесон
Режисьор: Люк Бесон
В ролите: Скарлет Йохансон, Аналей Тилтън, Морган Фрийман и др

Скарлет Йохансон и Морган Фрийман са екранни партньори в култовата фантастична продукция на неповторимия Бесон Люси. Люси е млада жена, която живее във футуристичен азиатски град Тайпей. Един ден жената става жертва на отвличане, което съществено и завинаги ще промени нейния живот. След въппросния акт на похищение Люси се събужда с няколко плика пришити наркотици във вътрешността на нейния стомах. До какво ще доведе това и какво ще се случи с момичето? Отговорът на тези въпроси е, че тя започва да придобива познания, които далеч надхвърлят възможностите на човешкото съзнание. Това обаче не става веднага, а едва след като единият от пришитите пакети изтича в тялото на момичето. По този начин се отключва неподозирания капацитет на мозъка, а едновременно с това момичето е оборудвано с огромни сила и възможности.

   След като вече е надарена с този свръх потенциал, младата жена е твърдо решена да отмъсти на хората, поставили я в това несъмнено деликатно състояние. Професор Норман ще бъде нейният верен помощник. В ролята на професора, занимаващ се с изследване на човешкия мозък, влиза неповторимият Морган Фрийман. Така започва едно преследване, което може да разкрие тайни, напълно непознати и неизвестни за нормалното и ограничено човешко съзнание. В разгара на тази своеобразна мисия пред младото момиче се разкриват необятните пространства на човешките хоризонти, за чието съществуване едва ли някой е предполагал. Благодарение на придобитите си умения жената научава трудния китайски език само в рамките на един час, а освен това може да контролира времето и пространството. Друга способност, която момичето придобива, е свързана с управлението на собственото си тяло по невиждан начин. Дали това е опасно или точно обратното – благодарение на тези способности много неща биха се променили в положителна насока? Наркотикът, който се намира в тялото на Люси, отключва много повече от 10-те процента, с които разполага нормалният човешки мозък. Способностите на жената правят възможно разкриването на тайни, които са недосегаеми за човешкото съзнание и следователно могат да са опасни.

   В този невероятен филм Фрийман и Йохансон са забележителен екранен тандем и предоставят на зрителите по света една вълнуваща продукция. Какво ще се случи, ако въпросните тайни в действителност бъдат разкрити пред света? Няма ли това да уплаши човечеството, вместо да го доведе до нещо по-добро? Отговорите на този и още много други въпроси ще бъдат научени от аудиторията, но не и преди края на вълнуващия филм. Готово ли е човечеството да открие неща, за които няма начин да подозира поради простата причина, че разполага с твърде ограничено съзнание? Независимо от отговорите, изглежда тайните така или иначе ще излязат на бял свят. Ето защо най-доброто, което могат да направят Люси и професора, е да се подготвят максимално добре за задачата, която им предстои да изпълнят. От тях единствено зависи дали хората ще научат неща, до които никога не биха могли за достигнат по нормален начин. В този филм Фрийман и Йохансон убедително доказват, че са двама изключителни актьори.Още филми: http://onlain-filmi.com/lyusi