Момчетата от Джърси

Световна премиера: 20.06.2014

Сценарист: Джон Логан, Маршал Брикман, Рик Елис

Режисьор: Клинт Истууд

В ролите: Майк Дойл, Джеймс Мадио, Катрин Нардучи, Винсент Пиаца, Джереми Люк, Фрея Тингли, Кристофър Уокън, Франческа Истууд

Биографичната драма на Истууд е базирана на едноименния успешен мюзикъл, представящ ни музикалната банда Четири сезона. Този път Истууд не е сред актьорския състав, но както винаги е на висота. Дори и когато режисира продукции, неговият стил не може се сбърка. Сега кино ветеранът ни представя поредната си режисура за музикалната банда, която прави успешна кариера. Сюжетната линия се върти около бурните предизвикателства и дилеми, на които стават жертва членовете на групата. Тя се сформира през 60-те години на 20-ти век, когато конкуренти са им и много други банди. Фронтменът на групата Франки Вали е основната фигура на филма, чието ежедневие е динамично, вълнуващо и едновременно с това трагично. Той трябва да се пребори със зависимостта от наркотиците, както и да изплаща дългове на мафията.

    Семейните трагедии също съпътстват голяма част от ежедневието на Вали. Живеещ постоянно в своя изпълнен с трудности свят, Вали се подготвя предизвикателствата на музикалния бизнес. Групата скоро успява да се превърне в една от най-успешните банди и да покори върховете на музикалните класации. Успехите на групата идват в момент, когато всеки от тях е принуден да се бори с личните си проблеми. Благодарение на изкачването на върха Четири сезона се превръща в най-слушаната група в Съединените американски щати. Актьорът от комедийния музикален сериал Клуб Веселие Днон Лойд Йънг влиза в ролята на Франки Вали. Той по уникален начин ни представя Вали в истинската му светлина. Дали вокалът ще успее да се откаже от наркотиците и да изплати навреме дълговете си към мафията? Ще попречат ли проблемите на групата в личен план на тяхното развитие в професионален и дали тя няма да се разпадне точно когато се намира на върха? Истууд по забележителен начин проследява историята на групата, предоставяйки на почитателите си поредната качествена филмова продукция с негово участие. Макар и не сред играещите във филма актьори, режисьорството на Мръсния Хари е повече от отлично.

    Една успешна рок банда успява да покори върховете на класациите, но е раздирана от вътрешни проблеми и противоречия. Наркотици, пари и семейни проблеми са само част от изпитанията, с които трябва да се справи Вали. Едновременно с това останалите членове от състава също има за какво да се тревожат. На сцената обаче те трябва да се държат така, сякаш всичко е наред. Дали напрежението няма да ги съсипе и една обещаваща група ще се разпадне преждевременно? Четири сезона трябва да оцелее и да се справи с проблемите, но дали ще намерят верния път или в крайна сметка Вали е затънал до гуша в дългове и наркотична зависимост? На всички тези въпроси Истууд се постарава да даде задоволителен отговор, представяйки на аудиторията истинската история на една рок група от 60-те години на изминалото 20-то столетие. Франки Вали е вокалистът, от когото зависи дали групата ще продължи да се развива напред или ще остане в историята като провалена и обещаваща банда.

 

 

 

Жанр: БиографиченГледано: 130

Момчетата от Джърси