Мръсни думи

Сценарист: Андрю Додж

                Режисьор: Джейсън Бейтман

            В ролите: Бет Грант, Филип Бейкър Хол, Джудит Хоаг, Бен Фалкон, Рейчъл Харис,Алисън Джани,Дежйсън Бейтман,,Катрин Хан, Патрисия Белчер, Роан Чанд

 

   Гай е името на главния герой в една от най-добрите и провокативни комедии Мръсни думи. По собствените думи на кино критиците, филмът на Бейтман, в който той изпълнява и главната роля, е една от най-добрите комедии от много време насам. За какво всъщност се разказва в нея и кое я прави толкова уникална? Всичко в сюжета се върти около опитите на Гай – мъж на 40 години – да спечели конкурс по правопис. Явявайки се на него, той скоро открива, че има вратичка, през която може да се промъкне. При това ако действа внимателно и старателно, просто няма начин да не спечели състезанието и по този начин да грабне титлата. Скоро той става обект на гняв от страна на всички родители и осмокласници, които също са на конкурса.

   Катрин Хан пък е репортерка, която е упорита и не се отказва от опитите си да разбере истинските мотиви на Гай да се яви на конкурса. Точно в този момент той намира сигурен и верен съюзник в лицето на едно десетгодишно хлапе, което се казва Чаитаня. Независимо от драстичната разлика във възрастта, детето изобщо не се притеснява и свени от житейските съвети на Гай. Какво ще се случи все пак и кой ще спечели конкурса по правопис? Това е въпросът, който със сигурност в най-голяма степен вълнува всеки един от членовете на многобройната зрителска аудитория. Отговорът е труден най-вече предвид факта, че когато в конкурса има участници като Гай, няма нищо сигурно. Ето защо няма друг начин да се разбере победителят от конкурса, освен ако не се изгледа свежата, забавна и провокативна комедия до самия край. Тя обещава да е достатъчно интересна и да отговори на критериите на зрителите за стойностна и качествена продукция. Това се дължи на дебютната лента на Бейтман.

Жанр: КомедияГледано: 164

Мръсни думи