На един черпак разстояние | Hundred foot journey

Премиера в България: 22.08.2014

                Световна премиера: 07.08.2014

                Сценарист: Стивън Найт

                Режисьор: Ласе Халстрьом

                В ролите: Хелън Мирън, Амит Шах, Мишел Блан, Ом Пури, Джухи Чавла, Маниш Дайал, Роан Чанд, Шарлота Ле Бон, Фарзана Дуа Eлахе, Дилан Митра

 

   Хасан Кадам е името на главния герой в продукцията на Ханстрьом На един черпак разстояние. Той е обещаващ млад готвач, който без съмнение притежава огромен потенциал и неподражаем гастрономически талант. Хасан обитава заедно със семейството си едно малко, но за сметка на това изключително живописно село. То се намира в Южна Франция, където семейството отива, след като е прокудено от родната си страна Индия. Но независимо от факта, че подобно преживяване не е никак приятно, членовете на фамилия Кадам откриват и позитивни неща. Например селото се оказва идеалната среда за отварянето на индийски ресторант, който да бъде разнообразие за местните жители. Несъмнено индийската кухня е добра по целия свят, ето защо едва ли има основания за съмнения, че в селото тя няма да се приеме добре от хората.

   За съжаление на Кадам мадам Мелори изобщо не споделя техния ентусиазъм за отварянето на ресторант, който да предлага индийска кухня. Самата тя е притежател на класически френски ресторант, така че едва ли гледа с добро око на новата си конкуренция. Няма начин печалбата на нейното заведение да не намалее, защото освен безспорните кулинарни умения на Хасан, жителите ще гледат с интерес към новия ресторант в селото. Предстои един сблъсък на интереси, в който всяка една от двете воюващи страни ще се бори с всички сили за това, което иска да постигне. Ще успеят ли индийците да се преборят с твърдата и непоколебима мадам и няма ли все пак да намерят общ език? Това няма да бъде особено лесно, защото жената отдавна е известна в селото като безкомпромисна и злобна жена. Все пак индийците също нямат намерение да отстъпят, ето защо предстои един изключително драматичен конфликт.

 Още филми: http://onlain-filmi.com/na-edin-cherpak-razstoanie