Надиграването | Battle of the year

Премиера в България: 15.11.2013

Световна премиера: 13.09.2013

Сценарист: Брин Хил, Крис Паркър

Режисьор: Бенсън Лий
В ролите: Крис Браун, Алекс Мартин, Джош Пек, Лаз Алонсо, Вероника Росати, Джош Холоуей, Луис Росадо, Сауанди Уилсън

Продуцент: Бо Флин, Трия Винсън, Ейми Ло

Продукцията на Бенсън Лий е базирана на филм, който носи същото заглавие. Би Бойнг е популярен уличен танц сред младежите и точно за него става въпрос в Надиграването. Хип хоп могула от Града на ангелите Лос Анджелис Данте и неговият близък приятел Блейк сформират собствен отбор по този танц. Двамата упорито се надяват, че отново ще върнат уличните музиканти към същата популярност, на която са се радвали преди години. 15 години по-късно музикантите от улицата са почти забравени, но Данте и Блейк са твърдо решени да променят нещата в своя полза. Надеждите им се основават на вярването, че с правилната тренировка и упоритост всеки отбор може да покори върховете, дори и това на моменти да изглежда напълно невъзможно.

    Ето защо и двамата нямат търпение отборът им да се представи в престоящия шампионат по улични танци. Ако го спечелят, славата на Би бойнг ще се завърне и тогава за музикантите и танцьорите от техния бранш отново ще дойдат славните времена. Блейк и Данте не стоят със скръстени ръце, а събират в отбора си най-добрите танцьори в Америка. Разполагайки само със срок от три месеца да се подготвят добре за шампионата, на двамата предстои много работа за вършене. Сформирането на непобедим отбор не е невъзможно, но поради ограниченото време трябва да се действа с бързи темпове. За да е убеден напълно, че неговите 12 на брой танцьори ще се представят на необходимата висота и ще спечелят, Блейк използва всичките си трикове и познания в областта на уличните танци. Това изкуство може да е възродено, но просто трябва да се намерят достатъчно ентусиасти. Данте и Блейк посрещат предизвикателството рамо до рамо и са твърдо решени не само да участват в шампионата по танци, но и да го спечелят. Все пак двамата са едни от най-добрите в бранша, ето защо мислят, че ще успеят да подготвят отбора си за победата.

   Дали отборът на двамата ще донесе титлата и ще възвърне славата на уличния танц в Америка? Филм, който разказва за опитите на двама професионалисти да постигнат това, което много хора смятат за почти невъзможно. 15 години са сериозен срок и едва ли някой гледа с надежда за възраждането на Би бойнг. Със сформирането на отбора си двамата се изправят и пред неизбежните проблеми, свързани с търпението и упоритата работа. Това трябва да е основен приоритет на всички танцьори, защото в противен случай титлата ще попадне в други ръце. Дали за три месеца ще успеят да се подготвят по начин, който да не оставя място за колебание? Все пак учители на танцьорите са две доказани имена в бранша, затова няма място за оправдания. Шампионатът наближава, а подготовката в отбора тече още по-динамично и напрегнато. Какъв ще бъде крайният резултат от всички положени усилия – дали те ще се оправдаят или ще се окаже, че са хвърлени на вятъра?

               

               

               

 

               

               Още филми: http://onlain-filmi.com/nadigravaneto