Нимфоманка

Сценарист: Ларс фон Триер

                Режисьор: Ларс фон Триер

                В ролите: Жан-Марк Бар, Софи Кенеди Кларк, Ума Търман, Уилем Дефо, Крисчън Слейтър, Кони Нилсен, Джейми Бел, Стелан Скарсгард, Шарлот Генсбур, Шая Лебьоф, Удо Кир, Стейси Мартин, Миа Гот

Ларс фон Триер е сценарист и режисьор на Нимфоманка, която по своята същност представлява поетичен разказ за живота на главната героиня Джо. Именно от нейната гледна точка е разказана историята във филма, който определено ще представлява интерес за почитателите на драмата. Какъв е животът на жената – дали е нимфоманка по рождение или всъщност това прозвище няма нищо общо с нейния характер? Историята на жената е затрогваща и в продължение на осем изпълнени с богати и разнообразни факти глави зрителите могат да я проследят. Филмът се фокусира от раждането на Джо до нейната 50-та годишнина.

    В една студена зимна вечер Джо е намерена пребита и захвърлена на улицата от стария ерген Селигман. Той проявява необходимото за такива  ситуации съчувствие и я приютява в дома си. След като се погрижва за нейните рани, той иска да разбере какво всъщност се е случило. На какво се дължи нейният побой и има ли нещо общо с нимфомански наклонности? Или причината е съвсем друга и зрителите тепърва ще разберат интересни и едновременно с това затрогващи факти от нейния живот? Този филм е един от най-добрите в жанра, ето защо зрителите на всяка цена трябва да го гледат. Главната героиня Джо разказва личния си живот, в който става ясно защо е наричана нимфоманка.

Жанр: ДрамаГледано: 1054

Нимфоманка