Нужда за скорост | Need for speed

Премиера в България: 14.03.2014

Световна премиера: 07.02.2014
Сценарист: Джон Гатинс, Джордж Гатинс, Джордж Нолфи

Режисьор: Скот Уо

В ролите: Рами Малек, Харисън Гилбертсън, Рамон Родригес, Кид Къди, Доминик Купър, Имаджин Потс, Арън Пол

Докато се бори с това да предпази семейния гараж от преждевременен фалит или затваряне, неговият съдържател Тоби Маршъл, в ролята на когото влиза Арън Пол, е принуден да приеме за партньор една добре позната от собственото му минало личност. Тоби е просто механик, чиято страст са супер мощните и бързи автомобили. Кой обаче е въпросният мъж, с когото Маршал е принуден да работи с оглед на обстоятелствата? Неговото име е Дино Брустър, а персонажът му се изиграва от великолепния актьор Доминик Купър? Дали съвместната им работа ще донесе успехи на Тоби или напротив – ще му докара единствено проблеми, от които той трудно може да се отърве? Това той ще разбере едва впоследствие.

   Точно когато приключването на сделката върви към успешен край, едно състезание завършва с фатална злополука. От това се възползва Брустър, който без да се колебае, натопява Тоби за главен извършител. Всъщност Маршал не носи никаква вина за инцидента, но от този момент нататък за него започват истинските проблеми и неприятности. С оглед на открилата се възможност за Брустър, той има двойна печалба. От една страна Маршал ще отиде в затвора, а от друга бизнесът му може да бъде узорпиран и разширен от Брустър. След две години обаче, когато Тоби излежава присъдата си, той излиза от затвора и е твърдо решен да отмъсти на човека, който му е докарал неприятностите. Единствената възможност е между двамата да се излъчи победител в състезанието, известно като Де Леон. Това е абсолютният връх по света на незаконните гонки, провеждащи се с автомобили. За да стигне навреме за надпреварата обаче, на Тоби му предстои да извърви един изключително дълъг и изпълнен с опасности път. Част от невероятните му приключения се състоят в упорити преследвания с ченгета от единия до другия край на Америка? Дали Маршал ще успее да победи или все пак му е писано да усети за пореден път вкуса на загубата?

   С помощта на своя екип зад гърба си и на англичанката Джулия Тоби ще докаже повече от убедително, че в едно автомобилно състезание победата може да бъде постигната от абсолютно всеки. Това се отнася дори и за тези, които на пръв поглед изглеждат като абсолютни и пълни аутсайдери. Предстои ни още едно вълнуващо изживяване, в което преследванията на високи скорости и опасните гонки са нещо напълно обичайно. Тоби е решен да отмъсти на Дино, който се възползва максимално от един инцидент и изпраща съдържателя на гараж зад решетките. Когато присъдата на Маршал обаче изтича, идва време за отмъщение. Почитателите на поредицата Нужда за скорост със сигурност имат представа за сюжетите на епизодите. Този няма да ги разочарова по отношение на високите скорости и преследвания, ето защо те ще имат възможността да изгледат продукция, която едва ли някога ще забравят.Още филми: http://onlain-filmi.com/nuzhda-za-skorost