Обери мафията | Rob the mob

Световна премиера: 21.02.2014

Сценарист: Джонатан Фернандез

Режисьор: Реймънд Де Фелита

В ролите: Майкъл Пит, Майкъл Рисполи, Юл Васкез, Франк Уейли, Рей Романо,Анди Гарсия , Франк Уайли, Самира Уайли, Грифин Дан, Аида Туртуро

 

В криминалния филм Обери мафията действието се развива в началото на 90-те години на изминалия вече 20-ти век. Градът е Ню Йорк Сити, а двамата главни герои – мъж и жена. На пръв поглед между тях няма нищо общо, но всъщност ги свързват две важни неща. Едното е силната и трайна любов, която изпитват един към друг. Именно поради тази причина те са заедно. Що се отнася до второто свързващо ги звено – това са затворническите досиета. И двамата са лежали в затвора заради обира на цветарски магазин, но този неприятен инцидент вече е в миналото. Сега и двамата имат нов живот... или поне така си мислят. За момента и двамата не искат нищо друго освен да започнат на чисто, като жената дори успява да си намери работа.

   Имената на главните герои са Томи и Роузи. Тя работи в агенция за събиране на дългове, а скоро убеждава Томи да се присъедини към нея. По този начин и двамата изглеждат като почтени хора, които работят честно за изкарването на прехраната. Всичко един ден обаче се обръща с главата надолу, като основната вина е на Томи. Вместо да се фокусира върху новата си работа, той започва да следи свързан с мафията съдебен процес. В него главни участници са масовия убиец по прякор Бика, чието истинско име е Сами Гравано и патриарха на мафиотската фамилия Гамбино Джон Готи. Привлечен от хода на делото, Томи постепенно нагазва в дълбоки води без да разбере. Много скоро той и приятелката му Роузи се оказват в центъра на бурни събития, свързани с престъпления и обири. Освен това по петите им са всички органи на реда, следователно и двамата са принудени да си припомнят старите времена. Когато се оказват извън закона, двамата попадат в още по-тежка ситуация. Освен мишени на ФБР, към тях се прицелват и ключови фигури от подземния свят. Каква ще е съдбата на Томи и Роузи, които отново са в центъра на престъпления и преследвания?

   Двама души са изчистили миналото си и се отдават на удоволствието от спокойния живот. Това обаче не продължава дълго, когато Томи решава да следи мафиотски процес. Навлизайки все по-надълбоко, той сам си утежнява положението. Покрай него ще загази и Роузи, но двамата едва ли имат време да си изясняват кой е виновен. Сега единственото важно нещо е да се измъкнат от ФБР и другите преследвачи, които ги следват неотлъчно по петите. Възможно ли е обаче да се избяга едновременно от мафията и ФБР и ако да, по какъв начин? Томи и Роузи ще са новите Бони и Клайд, които заедно се измъкват от всяка трудна ситуация. Те си припомнят старите времена и поради това, че са добри в този занаят, и сега ще намерят верния път към изхода. Преди това обаче те доста трябва да се потрудят, тъй като по петите им е цяла глутница главорези и най-мощната правителствена организация.

 

 

 

 

 

 Още филми: http://onlain-filmi.com/oberi-mafiata