Обитавана къща 2

Режисьор: Майк Тайдс

Сценарист:Марлон Уайънс, Рик Алварез, Лаз Алонсо

Продуцент: Рик Алварез, Стюард Форд, Браян Каванау Джоунс, Тод Кинг, Стивън Скуиланте, Марлон Уайънс
В главните роли:Marlon Wayans, Jaime Pressly, Cedric the Entertainer

Тези от зрителите, които са гледали Обитавана къща, по всяка вероятност са добре запознати с главния герой Малкълм. Той има мания и силен страх от това, че домът му е обитаван от призраци, духове и други подобни същества. Във втората част от поредицата – Обитавана къща 2 – ние заварваме Малкълм в напълно нова светлина. Той е затворил една страница от живота си, за да отвори друга. Ето че сега той си има нова приятелка и по всичко изглежда, че връзката им е сериозна и трайна. Двамата дори решават да се преместят в нов дом и така героят вече е далече от духовете, които постоянно го преследват...или поне така си мисли. При нанасянето в новата къща нещата вървят повече от добре.

   Много скоро обаче на Малкълм започва да му се струва, че живее в обитавана къща от духове и призраци. Основателни ли са този път страховете на героя или това е поредния му пристъп на страх, с който той е толкова добре познат на хилядите зрители? Макар че за първата продукция от поредицата не са предвидени големи парични суми, тя все пак успя да остави немалко приходи в бокс офиса. За сметка на това обаче вторият филм е подсигурен със стабилен бюджет, ето защо всички очаквания за качествен и стойностен филм трябва да се оправдаят. За Малкълм всичко започва отначало – той е твърдо убеден, че призраците са дошли в новия им дом. Как ще се развият отношенията му с новото му гадже – дали момичето ще го търпи такъв, какъвто е или в резултат на непрестанните му и неуместни страхове ще поиска да скъсат? Това са само част от въпросите, които по всяка вероятност си задават зрителите. Преди всичко обаче най-важно е главният герой най-после да се избави от страха, който го преследва вече от толква дълго време. Това обаче изобщо не е лесно, особено когато човекът се казва Малкълм и вярва, че къщата му е обитавана.

   Невероятна комедия, която е не по-малко забавна от първата част. Въпреки че е постоянно подлагана на сериозна критика от много кино критици, продукцията заслужава да бъде гледана. Много от въпросните критици дори стигат до там, че поставят на филма оценка нула звезди от четири или пет възможни. В света на киното обаче това е нещо напълно обичайно, ето защо и режисьорите и сценаристите по всяка вероятност са свикнали с подобни неща. За зрителите е най-важно да получат забавление в големи количества – точно това се очаква от всяка комедия. В това отношение Обитавана къща 2 се справя повече от отлично, затова на всяка цена трябва да се гледа. Малкълм е един изключително забавен персонаж, който, колкото и да е странно, изпитва неописуем страх от призраци и духове. Дали наистина съществуват или героят дотолкова е вманиачен, че ги вижда навсякъде? Предстои ни нова порция смях и забавни моменти с Малкълм в новия му дом.

 

Жанр: КомедияГледано: 505

Обитавана къща 2