Островът на лемурите:Мадагаскар | The island of lemurs: Madagascar

Световна премиера: 04.04.2014

Сценарист: Дрю Фелман

Режисьор: Дейвид Дъглас

В ролите: Морган Фрийман, Патриция Райт

Разказвачът във филма Островът на Лемурите: Мадагаскар потопява зрителите в чудния свят на един остров и един застрашен от изчезване вид. Той е изключителният Морган Фрийман, благодарение на когото продукцията от документален характер се превръща в изключително успешна. Успехът на филма се дължи обаче не само на гласа на Фрийман, който по невероятен начин пресъздава историята на лемурите. В центъра на сюжета стои жената антрополог Патриша Райт. Тя посвещава значителна част от живота си на това да спомогне за успешното развитие на лемурите. Дали обаче нейната мисия ще се увенчае с успех или този вид в крайна сметка завинаги ще изчезне от лицето на земята? Кое всъщност кара Райт да им посвети значителна част от времето си и ще успее ли тя да доведе начинанието си до успешен край? Всичко това ни става ясно благодарение на разказа на Фрийман.

    За първи път на този остров лемурите всъщност са пристигнали преди милиони години. Пред това време те непрекъснато еволюират в различни видове, които обаче в наши дни са застрашени от това да изчезнат. Аудиторията може да се присъедини към Фрийман и Райт, които се отправят на пътешествие на чудния остров Мадагаскар. Заедно те предлагат един поглед към проблем, с който се сблъскваме всеки ден. Застрашените от изчезване животински видове са много на брой, но въпреки това за тях не се прави нищо съществено. Един антрополог обаче – Патриша Райт – решава да не стои повече със скръстени ръце. Вместо това тя предприема мисия, на която е посветила значителна част от времето си. Нейна основна цел е да запази развитието на лемурите и да им помогне да се развиват и адаптират възможно най-бързо към непрекъснато променящите се условия за живот. Лемурите са от животинските видове, които със сигурност представляват интерес за много хора. Благодарение на документалния филм те могат да научат интересни неща за тях и да ги опознаят отблизо. Разказът на Фрийман на всяка цена трябва да бъде чут, за да се вникне по-дълбоко в мисията на антрополога.

   Островът на Лемурите:Мадагаскар е един от най-добрите документални филми, които някога са правени. С разказа на Фрийман и мисията на Райт той ще развълнува зрителите по целия свят. Дали един рядък и застрашен от изчезване животински вид наистина ще бъде заличен от лицето на земята или за него все пак има надежда? Възможно ли е опитите на една жена да се увенчаят с успех въпреки трудностите, през които тя преминава? На фона на красивата природа на Мадагаскар зрителите виждат по-отблизо света на лемурите, които съществуват от милиони години. През всичкото това време те непрекъснато еволюират, но днес за тях нещата са различни. Застрашени от това да изчезнат, трябва да се адаптират бързо към настоящите условия. Това е единственият начин за популацията им да остане и да се развива, а не завинаги да изчезне. Райт и Морган ни поднасят вълнуваща история, която си струва да бъде чута.

 

 Още филми: http://onlain-filmi.com/ostrovat-na-lemurite-madagaskar