Пяната на дните | Mood indigo

Премиера в България: 14.02.2014

                Сценарист: Мишел Гондри, Люк Боси

                Режисьор: Мишел Гондри

            В ролите: Гад Елмалех, Ромен Дюри, Жан-Пиер Дарусен, Венсан Линдън, Ален Шаба, Жамел Дебуз, Омар Си, Одри Тоту, Аиса Майга

 

   В Пяната на дните на режисьора и сценарист Мишел Гондри основната сюжетна линия се върти около живота на младия Колен. Неговият живот е повече от идеален, ето защо той не би следвало да има никакви основания за оплакване. Младостта, ума и отличното здраве биха накарали всеки човек да се чувства добре по абсолютно всяко време. Наред с тези неща обаче, главният герой притежава още неща, които други никога няма да имат. Сред тях е и специалният музикален инструмент, който е способен от излизащата от него музика да прави коктейли. Така че забавлението и щастието със сигурност съпътстват живота на младежа. Той обаче има какво да иска – това е любовта, която несъмнено е много важна в живота на хората.

   Скоро съдбата се усмихва на момчето и в това отношение – той среща младата и красива Клое. Между двамата пламва страстна любов и скоро те се оказват щастливо женени. Всичко за двойката все развива отлично, но един нещата коренно се променят. Клое се разболява от странна и мистериозна болест. В белия дроб на момичето расте странно цвете – какво означава това и дали има опасност за нейния живот? Така или иначе сега за двамата предстои преодоляването на едно изпитание, което за пръв път смущава съвместното им щастие. Филмът е създаден по мотиви от романа на Борис Виан, който по традиция се слави с развинтено въображение и неподражаем стил на писане. В комбинация с перфектните качества на Гондри, не е трудно да се създаде уникален по сценарий филм, който няма как да не привлече вниманието на зрителската аудитория. В тази продукция двама души, които са щастливо женени, изведнъж се оказват изправени пред проблем. Може би обаче цветето в белия дроб на Клое не е опасно?

 
Още филми: http://onlain-filmi.com/panata-na-dnite