Пазители на галактиката

Премиера в България: 08.08.2014

Световна премиера: 01.08.2014

Сценарист: Джеймс Гън, Крис Маккой, Никол Пърлман

Режисьор: Джеймс Гън
В ролите: Дейв Батиста, Бенисио Дел Торо, Глен Клоуз, Лий Пейс, Джон С. Райли, Майкъл Рукър, Зоуи Салдана, Крис Прат

Епичните космически приключения и екшън моментите преобладават основно във фантастичната продукция Пазители на галактиката. Известният в галактиката като Звездния повелител Питър Куил е главен герой в този епос. Той се оказва преследван по петите от множество безмилостни главорези. Причина за това е сфера, която той открадва. Сферата е мистична и е обект на сериозен интерес от страна на Ронан. Той е могъщ злодей с големи амбиции, който може да разпростре властта си над цялата вселена. Ракета, Гаммора, Дракс Унищожителя и Грут пък са четиримата неудачници, с които повелителят е принуден да се съюзи. Заедно на всяка цена трябва да намерят изход от създалата се неблагоприятна ситуация. Куил все още не знае колко е сериозна притежаваната от него сфера и какви опасности крие.

   Когато това му става пределно ясно, той заедно с екипа си от неудачници трябва да мобилизира цялата сила и мощ, на които е способен. От дадения от групата отпор ще зависи балансът в Галактиката. Ако той се наруши драстично, това може завинаги да промени Вселената. Ракетата е миеща мечка, която изключително много е запалена по оръжията. Дракс е същество, което жадува единствено отмъщение. Що се отнася до останалите двама пазители на галактиката, те са съответно подобен на дърво хуманоид и загадъчна личност. Въпреки че на пръв поглед изходът от битката изглежда предварително решен, Куил няма намерение да се предава. Само така той ще застане на пътя на Ронан и ке попречи на злодея завинаги да завладее Вселената. Какво представлява откраднатата от Повелителя сфера и защо Ронан иска на всяка цена да я притежава? Ще успее ли той да се измъкне от лапите на главорезите, които неизменно го следват по петите? Докато мисли над всичко това, Куил непрекъснато трябва да бяга и да търси спасение. Съдбата му е в неговите ръце, затова няма право дори на дребни грешки. Ако допусне такива, може завинаги да загуби борбата.

   Пазители на галактиката е типичен фантастичен филм и предоставя на зрителите едно вълнуващо изживяване. Космически битки, зрелищни ефекти и каскади – това съпътства много от филмите в жанра фантастика. Пред пазителите стои сериозен за решаване проблем, който те непременно трябва да преодолеят. Сферата е обект на интерес от страна на мистичен и едновременно с това могъщ злодей, който изглежда разполага с неизчерпаеми запаси от сила и енергия. Има ли някой, който да му се противопостави? Каква ще е цената на подобен отпор и няма ли той да струва живота на Куил и неговата група? Всичко това зрителите ще разберат, ако гледат тази вълнуваща фантастична продукция. Тя обещава да е напрегната и вълнуваща и да ни отведе в света на космическите битки, където няма невъзможни неща. Куил убедително го доказва, като се осмелява да се изправи срещу най-опасния и могъщ злодей на света. И така, кой ще притежава сферата и безопасна ли е тя?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Жанр: ФантастикаГледано: 12

Пазители на галактиката