Пазители на наследството

Сценарий: Грант Хеслов и Джордж Клуни
Режисьор: Джордж Клуни

В главните роли: Мат Деймън, Хю Боневил, Джон Гудман, Джордж Клуни, Кейт Бланшет и Даниел Крег

Продуценти: Грант Хеслов и Джордж Клуни

Култовият приключенски екшън с участието на българския актьор Захари Бахаров, известен с ролята си на Иво Андонов от сериала Под прикритие, разказва за най-големия лов на картини по време на Втората световна война. Седем на брой мъже са безстрашните пазители на наследството, което Хитлер се опитва да открадне от редица други държави. В годините на войната немската армия е не само най-многочислена и силна. Освен това фюрерът има желанието да обсеби и останалата световна култура. Ето защо когато поредните картини са откраднати, отговорът на американците не закъснява. Те изпращат седем мъже в самото сърце на нацистка Германия с изключително опасната и смъртоносна мисия да намерят и върнат откраднатите картини? Дали обаче те ще успеят да се справят с тази задача или ще заплатят с живота си?

   Пазителите на наследство трябва да намерят картините и да ги върнат на техните собственици. Какъв обаче е шансът на седморката, които са предимно хора на изкуството и уредници в музеи? Те не разполагат с нищо друго, освен с познанията си в областта на история на изкуството, живописта и пр. Подходящи ли са за изпълнението на подобна мисия, при това в пределите на Германия, където много от враговете не успяват да излязат живи. Вероятно разчитайки единствено на познанията си, седемте члена на отряда ще трябва да намерят картините. Сценарият на филма е писан от Джордж Клуни, който едновременно с това е продуцент на филма и изпълнява една от главните роли. Екранни партньори на доктор Рос от Спешно отделение са още Мат Деймън, Даниел Крег и Хю Боневил. Без съмнение ни предстои един напрегнат и динамичен екшън, който на всяка цена трябва да се гледа. Седем смели мъже се изправят пред най-голямото предизвикателство в своя живот, което по всяка вероятност може да се окаже и последната им мисия. Независимо от всички трудности обаче те са твърдо решени да се върнат от Германия с откраднатите картини, за да ги върнат на техните притежатели.

   Заповедите към немската армия са пределно ясни и категорични – да се унищожи всичко, което крепи останалите народи, включително и техните културни ценности. Какъв е шансът на седемте члена на отряда да изпълнят мисията успешно и да се завърнат живи в родината си? Не е ли мисията им предварително обречена на провал поради факторите, които са в тяхна вреда? Все пак те са само седем, а като капак на всичко са уредници на музеи и познавачи на изкуството? За да се победи немската армия в преки сблъсъци, са необходими оръжия, танкове и много други подобни неща. Впускайки се в безкомпромисна и смъртоносна надпревара с времето, тези седем мъже ще се опитат да предотвратят поредното изчезване на ценни картини, което напоследък се е превърнало в цел номер едно за фюрера. За да защитят едни от най-големите постижения на човечеството, пазителите на наследство дори ще рискуват собствените си животи.

Жанр: Трилър ПриключенскиГледано: 167

Пазители на наследството