Почти човек | Almost human

Световна премиера: 04.11.2013

Сценарист: Дж. Х. Уаймън


Режисьор: Брад Андресън

В ролите: Карл Ърбън, Майкъл Или, Майкъл Ирби, Лили Тейлър, Минка Кели, Даниела Диб

Майкъл Ийли, Лили Тейлър и Карл Ърбън изпълняват главните роли в хитовия фантастичен сериал Почти човек. Джей Джейд Ейбръмс пък е продуцент на сериала, който почитателите на филми на ужасите няма как да не харесат. Основната сюжетна линия се върти около живота на полицая от града на ангелите Лос Анджелис Джон Кенъкс. Когато претърпява нелеп инцидент заедно със своя екип, той е насила принуден от началниците си да работи заедно с експериментален андроид. До какво ще доведе това и възможна ли е въобще съвместната работа между нормален човек, какъвто е полицаят и въпросния андроид? Самото ченге никога не е било привърженик на тезата местата на полицаите да се попълват от роботи. Скоро обаче той ще си промени мнението за тази политика, защото ще започнат да идват и добрите резултати.

   Дали изкуственият интелект може да помогне на полицаите при разследването и работата по техните случаи? Кенъкс определено не мисли така, поне в началото. В противен случай той не би имал нищо против работата с роботите. Кое обаче го кара да промени коренно своите виждания по въпроса и действителни ли са неговите надежди? Без съмнение отговорът на последния въпрос е положителен. Скоро Кенъкс осъзнава, че помощта на андроида може да е от полза не само за него самия, но също така и за всеки останал член на екипа. Андроидът, на който случайно попада ченгето Кенъкс, носи името Дориан. Преди години този андроид е бил заменен от далеч по-нови версии. Това обаче изобщо не пречи на андроида да е полезен и именно това завинаги променя отношението на полицая към съвместната работа с роботите. През какви изпитания ще премине екипа на Джон заедно с андроида в своите редици? Този фентъзи сериал буквално стана хит по целия свят, ето защо тези от зрителите, които все още не са го гледали, непременно трябва да го направят. В него става ясно защо понякога е по-добре да се доверяваме на изкуствените, вместо на собствените си интелекти.

   Така, след като вече са заедно и действат от един отбор, Кенъкс и Дориан започват съвместна работа по един от най-тежките и заплетени криминални случаи. Той изглежда неразгадаем на пръв поглед, но може ли някой да се съмнява, че разрешението му няма да се намери? Предвид факта, че в редиците на полицията вече фигурира андроидът Дориан, то всеки случай изглежда поне малко по-лесен. Почти човек е един от най-добрите сериали в сферата на фантастиката и със сигурност ще остави добри и трайни впечатления в зрителите. Несъмнено ги очаква едно вълнуващо изживяване, което те едва ли ще са способни да забравят дълго време. По един забележителен начин режисьорът на сериала ни показва, че няма по-добра комбинация от съвместната работа на човек и робот с изкуствен интелект. Какво ни очаква – заплетени криминални случаи или пък дори още повече от това? За да разберат отговорите, зрителите непременно трябва да гледат сериала.

 Още филми: http://onlain-filmi.com/pochti-chovek