Полицай в беда

Сценарист: Джон Чейс

                Режисьор: Брайън А. Милър

                В ролите: Уолтън Гогинс, Ричърд Брукс, Елизабет Рьом, Дейвид Бореаназ, Доминик Пърсел, Стивън Ланг, АнаЛин МакКорд, Джеймс Уудс, Томи Фланеган, Стивън Дорф, Лаура Харис, Олег Тактаров

   Преди да се промени напълно, полицейският детектив Дейвид Калахан не е бил сред най-добрите и съвестни служители. Вместо това той, като много други, е бил подкупен и си е затварял очите. След като обаче бива почти смъртоносно ранен по време на акция срещу наркобос и спасен в последния момент от непознат мъж, той напълно се променя. Прескочил трапа на смъртта и останал по чудо жив, Калахан е твърдо решен да промени същността си. Ето защо след като се възстановява от раните си, неговото единствено намерение е да помага с пълни сили на изпаднали в беда хора. Съдбата скоро му предоставя такава възможност и Калахан не се колебае да приеме предизвикателството. То обаче ще е много по-трудно, отколкото си мисли.

   Неизвестен и потаен мъж постоянно тормози жени в един стриптийз бар. Калахан решава да го открие и за целта започва свое собствено разследване. Дали мъжът няма да се окаже стар познайник на детектива? Независимо дали е познат или не, се оказва, че извършваното в момента престъпление има много общо с миналото на детектива. Ето защо той попада в изключително сложна и деликатна ситуация. Докато се опитва да намери виновника за тормоза над жените, той на всяка цена трябва да опази репутацията си чиста и неопетнена. Дали това ще бъде толкова лесно или тепърва ще се наложи да преодолява трудни за решаване проблеми? Новата същност на Калахан така или иначе го е накарала да премине на страната на добрите, а постигането на победата е много трудна. Единствено от него зависи дали ще доведе разследването си до успешен край или пък ще стане жертва на човека, който върши насилието над жените. Един невероятен филм, който ни отвежда в света на престъпността, а там винаги има много рискове.

Жанр: Криминален ДрамаГледано: 128

Полицай в беда