Помпей

Световна премиера: 21.02.2014

                Премиера в България: 21.02.2014

                Сценарист: Майкъл Робърт Джонсън, Джулиан Фелоус, Лий Бачлър, Джанет Скот Бачлър

                Режисьор: Пол У.С. Андерсън

                В ролите: Кит Харингтън, Саша Роиз,Джесика Лукас,Адеуали Акинуйе-Агбайе,Джаред Харис, Джо Пинг, Кари-Ан Мос, Кийфър Съдърланд,Емили Браунинг, Кюри Греам

 

   В известния град Помпей се развива действието в едноименния филм, режисьор на който е Пол Андерсън. Всъщност действието проследява живота на хората в града, няколко дни преди да се случи апокалиптично събитие. То е свързано с избухването на вулкана Везувий, след което нищо вече няма да бъде същото. Кит Харингтън, Роиз Джесика и още много други актьори взимат участие във филма, който определено е една от най-добрите продукции за тази година. Кийфър Съдърланд и Емили Браунинг са други две от най-известните имена на актьори, повикани от Андерсън за създаването на неговата продукция. Сценарият е достатъчно интересен и вълнуващ, така че със сигурност ще задоволи претенциите на зрителската аудитория за качество и добър сюжет. За какво всъщност става дума във филма на Андерсън?

   Един от робите в града се стреми с всички сили да откупи свободата си. По това време броят на робите в големите владения на господарите е не само често срещано, но също така и напълно обичайно явление. Сега пред изпадналия в немилост човек се очертава перспективата да се омъжи за дъщерята на своя господар. Дали обаче всичко ще се развие нормално или пък е възможно да настъпят усложнения, които няма да позволят на роба да види свободата? За съжаление той много скоро разбира, че женитбата с момичето не може да се осъществи. Причина за това е предварително намереният младоженец за дъщерята, което в тези времена е нещо нормално. Вместо да изпита удоволствието от свободата, пред роба се очертава едно нелеко бъдеще. Той ще бъде изпратен във владението на богат земевладелец, който живее в Непал. Има ли все пак минимални надежди нещата да се променят или всичко е предварително начертано, в резултат на което примирението е единствената опция?

Жанр: ДрамаГледано: 119

Помпей