Последният Робин Худ | The last of Robin Hood

Световна премиера: 06.09.2014

Сценарист: Ричърд Глетцер, Уош Уестмоленд
Режисьор: Ричърд Глетцер, Уош Уестмолен

В ролите: Дакота Фанинг, Макс Касела, Мат Кейн, Кевин Клайн, Сюзан Сарандън, Шон Флин Амър, Брайън Бет

Истинската история на Бевърли Адланд стои в основата на продукцията на тандема Глетцер-Уестмолент Последният Робин Худ. Това е младата скарлетка, която стана известна с това, че е последната интимна приятелка на кино легендата Ерол Флин. През далечната вече 1957 г. Бевърли успява да си намери работа благодарение на фалшив сертификат за раждане в студиото на Уорнър Брадърс. Според въпросния сертификат момичето има навършени 18 години, но всъщност тя е с три години по-млада. 15-годишнината на девойката обаче така и остава неразкрита от останалите служители в студиото. От този момент нататък в живота на Бевърли настъпват серия от събития, които коренно ще я променят. Точно тогава, когато е на 15 години, тя за пръв път среща Ерол Флин. Тяхната любовна история разтърси целия свят.

   Още при запознанството на Флин с Бевърли кино легендата бива запленен от нейната обаятелност и красота. След кратък период от време и двамата се впускат в бурна по характер любовна авантюра, която е особено одобрена от майката на младото момиче. Тя винаги търси вниманието на медиите и вижда във връзката на Флин и Бевърли подходящ момент да стане известна покрай дъщеря си. За Флорънс Адланд известността е всичко, ето защо тя подкрепя връзката на дъщеря си с актьора в най-пълна степен. Любовното приключение отвежда двамата в далечната Куба, където Флин таи надежди. Той силно вярва, че ще успее да заснеме пропаганден филм за диктатора Фидел Кастро. Едновременно с това той мисли, че сред водещите актриси във филма ще бъде именно неговата любима Бевърли. Всичко обаче буквално рухва, когато Флин умира в ръцете на девойката. Неговата смърт не може да остане дълго време неразкрита и скоро се превръща в основен обект на интерес от страна на медиите. Последвалият журналистически шум и спекулации допълнително утежняват тежката ситуация, в която попада Бевърли. Тя е на ръба на това да загуби здравия си разсъдък, докато за Флорънс медийното внимание е добре дошло.

   Последният Робин Худ е биографична драма, проследяваща последните години от живота на Ерол Флин. Едно момиче успява да си намери работа благодарение на лъжа, свързана с нейната възраст. Едва ли обаче тя е предполагала, че с нея ще настъпят съществени промени в живота, които в крайна сметка няма да завършат благополучно. Колко трае любовната авантюра на двамата и защо стигат чак до далечна Куба? Защо не успява да се осъществи замисленият пропаганден филм за Фидел Кастро, с който Флин се надява, че ще направи голям удар? Всичко това е показано във филма, превърнал се в една от най-успешните биографично-документални поредици на 2014 година. За Флин и Адланд всичко изглежда наред, но внезапната смърт на актьора коренно преобръща живота на момичето. В резултат на спекулациите в медиите и различните слухове, тя никога вече няма да бъде момичето, което всички познават. Вместо това за нея настъпва труден етап от живота, но дали ще успее да го преодолее?

 

 

 

 

 

 

 Още филми: http://onlain-filmi.com/posledniat-robin-hud