Превъзходство | Transcendence

Премиера в България: 25.04.2014

Световна премиера: 18.04.2014
Сценарист: Джордан Голдбърг, Джак Паглен, Алекс Параскевас
Режисьор: Уоли Пфайстър

В ролите: Джони Деп, Клифтън Колинс - мл., Кори Хардикт, Коул Хаузър, Килиън Мърфи, Пол Бетани, Кейт Мара, Морган Фрийман, Ребека Хол

Ребека Хол, Морган Фрийман, Кейт Мара и Джони Деп са главните актьори във фантастичния екшън на Голдбърг, Паглен и Параскевас, озаглавен Превъзходство. Без съмнение това е звезден актьорски състав, ето защо зрителите с пълно основание могат да очакват качествен филм, който няма да ги разочарова по отношение на увлекателния и интересен сюжет. Уоли Фостър пък прави режисьорски дебют, като досега той се изявява като оператор. Генезис и Черният рицар са две от продукциите, откъдето по всяка вероятност той е много добре познат на хилядите зрители. Сега, когато на едно място са събрани толкова добри и запомнящи се актьори, няма начин продукцията да е слаба. Затова този филм може да се определи с пълно основание като един от най-добрите в сферата н екшъна и фантастиката.

    Деп изпълнява ролята на Уил, който е истински пионер в областта на компютърните технологии. Той възнамерява да слее съзнанието си с компютър, който наскоро е бил създаден от него самия. Надеждата е чрез подобна стъпка да се създаде интелект от такъв калибър, който никой никога досега не е виждал. Целта, която преследва Уил, е следната – той иска да създаде общ интелект в един-единствен компютър, който да превъзхожда всичко създадено до този момент. Ако подобно нещо в действителност се осъществи, това няма как да не доведе до ключови и сериозни промени в бъдещето. Дали обаче Уил ще може да види проекта си осъществен или на пътя му ще се изправят ревностни противници, които ще направят всичко по силите си да го провалят? В света на гениите винаги е имало съперничество и всеки от тях се мисли за по-умен от другия. Много скоро Уил разбира, че изобщо няма да му е лесно в осъществяването на подобна идея. Срещу него се изправя конкурентният учен Макс, който изобщо няма намерение да му позволи да си върши работата.

    Освен с Макс обаче, Уил е принуден да се бори и с изключително мощна и здрава организация. Тя като учения Макс не иска да види проекта на Уил излязъл на бял свят. Виждането на компанията е категорично – в никакъв случай не трябва да се допуска създаването на нещо, което да надхвърля възможностите на човешкия мозък и съзнание. Въпросът сега е какви стъпки ще предприеме Уил в борбата, която определено е неравностойна за него. Дали ще се примири с положението или вместо това ще търси заобиколни пътища, които да го доведат до крайния успех. Когато обаче врагът е не само учен като теб, но и зад гърба му стои мощна и радикална организация, загубата изглежда твърде допустим и реален вариант. Предстои ни да се насладим на един вълнуващ приключенски фантастичен екшън филм, в който главните роли са поверени на доказани актьори. Какво би се случило, ако един ден се окаже, че човешкият интелект не е най-силният и добре развит?

 

 

 

 Още филми: http://onlain-filmi.com/prevazhodstvo