Превратът

Сценарист: Джон Ерик Доудъл, Дрю Доудъл

Режисьор: Джон Ерик Доудъл

В ролите: Лейк Бел, Оуен Уилсън, Пиърс Броснан, Стерлинг Джеринс

С надеждата за по-добър живот от този, който водят в Америка, семейството на Ани се премества в град в Североизточна Азия. То се състои освен от Ани, още от съпруга и техните деца. Но дали там, в далечната страна, те ще намерят щастливия живот, за който толкова си мечтаят? Оказва се, че надеждите им не само ще бъдат излъгани – освен това собствените им животи ще са изложени на огромен риск. Докато все още се опитват да свикнат с обстановката и новостите на града, членовете на семейството на Ани се озовават в центъра на държавен преврат. Поради крайно напрегнатата политическа обстановка в страната за тях е повече от препоръчително са напуснат града, преди да е станало още по-опасно. Така започва търсенето на пътя към спасението, който обаче се намира много далече.

  За чужденците в държавата нещата стават още по-сложни, след като се издава специален закон за всички тях. Освен че посолствата вече не работят и не са в състояние да се грижат за интересите на своите поданици, чужденците са сериозно застрашени от новия закон. Той е лесен за запомняне, но със сигурност никой не иска да изпита неговото въздействие на собствен гръб. Ако даден чужденец бъде хванат, независимо дали на улицата или на друго място, той на момента ще бъде екзекутиран. Ето защо за Ани и останалите членове от семейството е повече от препоръчително да напуснат опасния град. Само така те биха могли да се надяват, че ще избегнат надвисналата над главите им гилотина. По традиция обаче когато нещата изглеждат достатъчно зле и няма накъде повече да се влошат, се случва нещо, което напълно опровергава тази теза. Към града се насочват разгневени бунтовници, твърдо решени да вземат властта в свои ръце. Именно те са противници на режима, поради което са организирали преврата. Така че неизменно ще се стигне до сблъсъци, в които ще има много невинни жертви. Всъщност убити туристи и невинни граждани вече има достатъчно в разгара на преврата.

   Какво ще се случи с това американско семейство, което пристига в Североизточна Азия единствено с надеждата за по-добър живот? Възможно ли е да оцелеят по време на метежите или в крайна сметка ще влязат в статистиката на многобройните убити невинни жертви. Едно е абсолютно сигурно – те нямат намерение да се предават, ето защо ще се борят със зъби и нокти, докато успеят да се измъкнат благополучно от ужасния град. В момента в него се извършва преврат, който със сигурност застрашава живота на хората. Благодарение на гласувания закон за чужденците и тяхната почти сигурна екзекуция, за семейството на Ани в действителност няма място в азиатския град. Това ще бъде едно дълго и мъчително бягство, което обаче на всяка цена трябва да завърши успешно. В противен случай бленуваният щастлив живот, за който семейството на Ани мечтае, никога няма да се осъществи. Този трилър определено е сред най-добрите попадения в жанра и на всяка цена трябва да се гледа.

Жанр: ТрилърГледано: 6

Превратът