Приемливо съмнение

Световна премиера: 30.01.2014

Сценарист: Питър Даулинг

Режисьор: Питър П. Крудинс

В ролите: Самюел Л. Джаксън, Ерин Карплък, Доминик Купър, Глория Рубен, Райън Робинс, Филип Бренинкмайер, Джон Б. Лоу 

В напрегнатия криминален филм на Крудинс и Даулинг в главните роли са двама изключително добре познати актьори – Доминик Купър и Самюел Джаксън. Областният прокурор Мич Броктън е млад и амбициозен по природа, но след фатален инцидент с автомобил неговият живот се променя напълно. Съдбата му неочаквано се преплита с тази на Клинтън Дейвис, който е мъж на средна възраст. Не това обаче е важното в случая. Дейвис е единственият свидетел, открит точно на местопрестъплението и в непосредствена близост до тялото. Сега въпросът е той ли е физическият извършител? Ако не е, има ли нещо общо с престъплението или е попаднал там напълно случайно? Какъвто и да е отговорът, за Броктън животът вече никога няма да бъде същият. От този момент започва трудната част за прокурора.

   Броктън освобождава Дейвис, след като е категорично убеден, че последният няма нищо общо с инцидента. Постепенно обаче стават ясни твърде много неща, които сочат очевидното. Направил ли е Броктън фатална грешка и ще има ли тя евентуални последствия за развитието на бъдещата му кариера? Твърде вероятно Дейвис крие такава тайна, която може да унищожи и двамата. За пореден път Купър и Джаксън изиграват по перфектен начин ролите си и поднасят на аудиторията вълнуваща продукция. В нея един обещаващ прокурор се сблъсква с дело, което нанася сериозни промени в живота му. Кой е Дейвис и защо е открит на местопрестъплението? Кое първоначално кара Броктън да не се съмнява в неговата вина, а после да промени решението си? В този напрегнат криминален филм една тайна може да унищожи бъдещето на двамата главни герои, освен ако преди това не се намери път от създалата се ситуация. Какво ще предприеме всеки един от тях и има ли изобщо нещо, което да се направи? Броктън или Дейвис – това е въпросът, който си задават всички. Прокурорът трябва да бъде доста убедителен, след като категорично е отхвърлил възможността Дейвис да има нещо общо с инцидента.

   Може ли нещо да е толкова непоправимо, че завинаги да промени човешкия живот? На път ли е бъдещето на един обещаващ прокурор да се сгромоляса, само защото той е прибързал с окончателните изводи? Всички, които гледат този филм с участието на Купър и Джаксън, ще разберат отговорите на двата въпроса. Когато двамата се изправят един срещу друг, идва решителния момент. В него ще стане ясно кой от двамата има по-голяма вина за стечението на обстоятелствата. Инцидентът с колата има фатални последици за всички, но в случая не подминава и прокурора. Той вече е отхвърлил веднъж тезата за виновност на Дейвис. Може ли обаче твърде бързо да си промени решението с оглед на насоката, която взимат обстоятелствата? Класически криминален филм, който държи в напрежение до последния момент и не оставя зрителите на спокойствие до самия край. Каква ще бъде развръзката? Със сигурност не такава, каквато вероятно са очаквали повечето хора.

 

 

 

 

 

 


 

Жанр: КриминаленГледано: 73

Приемливо съмнение