Принцесата на Монако | The grace of Monaco

Премиера в България: 23.05.2014

Световна премиера: 14.05.2014

Сценарист: Араш Амел

Режисьор: Оливие Даан

В ролите: Никол Кидман, Роджър Аштън-Грифитс, Робърт Линдзи, Джералдин Съмървил, Франк Лангела, Паз Вега, Тим Рот и др.

Араш Амел пише сценария на Принцесата на Монако, като той фигурира в прословутия Черен списък. В него попадат всички сценарии, считани за успешни в Холивуд. По времето, когато принцесата на Монако Грейс изживява своята лична криза, годината е 1962. Именно тогава се развива действието във филма,който определено представлява качествена продукция. Изминали са шест години от сватбата на Грейс с принц Рение 3-ти и сега тя се опитва да промени настоящето, като го помири с отминалите събития. Разкъсвана между носталгията от предишния живот, който води на филмовата звезда, и настояща майка на две деца и съпруга на принц, Грейс преживява различни и трудни моменти. Ежедневието на принцесата е пълно с куп отговорности, която само тя трябва да поеме. Как се справя с това Грейс и дали воденият от нея живот я прави щастлива?

    Когато Алфред Хичкок прави предложение на Грейс да се завърне отново в света на киното, тя му отказва. Едновременно с това нейния съпруг Рение се опитва да модернизира Монако по всички стандарти и да го превърне в просперираща държава, независимо от нейната малка площ. Освен това политиката на Монако непрекъснато се намира под натиск, оказван от президента Шарл де Гол. Така за Грейс настъпват тежки времена, в които тя е разкъсвана между минало и настояще. С отказа си на Хичкок да се върне отново към света на киното, тя по всяка вероятност изпуска последната възможност. Вместо да бъде успяваща актриса, за нея остава единствено да се бори с проблемите на нейния съпруг и Монако. Докъде ще достигнат опитите му да превърне държавата си в модерна страна, където поданиците да се чувстват пълноценни граждани? Ще се отрази ли това върху личния живот на Грейс, която е майка на две деца и трябва да им осигури стабилен и щастлив живот? Под непрекъснатия натиск на френското правителство държавата изживява бурни етапи на развитие, които обаче се отразяват най-вече на принцесата. Навремето е могла да стане актриса, но след отказа това едва ли някога ще се повтори.

    Принцесата на Монако е определено успешен биографичен филм, показващ в детайли на аудиторията живота на Грейс и принц Рение 3-ти. Всеки от тях иска най-доброто за Монако, но докато единият е преди всичко държавник и политик, другият е човек с пропуснати в миналото възможности за бляскава кариера в киното. Когато тя вече не може да се реализира, какво ще предприеме Грейс? Няма ли разкъсаността между минало и настояще в крайна сметка да се окаже фатално или все пак с общи усилия ще бъде намерен изход от създалата се ситуация. 60-те години на 20-ти век са бурни и изпълнени с редица важни събития. Те не подминават и Монако, опитващо се да се превърне в модерна съвременна държава. Дали де Гол ще позволи това да се случи или нищо не може да се случи без негово позволение? Грейс е принцесата на Монако, която изживява лично всички случващи се събития.

 

 

 Още филми: http://onlain-filmi.com/printsesata-na-monako