Ръка за милиони | Million dollar arm

Световна премиера: 15.05.2014

Сценарист: Томас Макарти

В ролите: Джон Хам

Спортният агент Джей Би Бърнстийн е един от главните герои в спортната драма на сценариста Маккарти. Той решава да инвестира време и пари в двама младежи с индийски произход. Досега двамата са се изявявали в крикета, но новото им поприще е бейзболът. Бърнстийн е категорично убеден, че между двата спорта има много общи неща. Ето защо той е готов на всичко за да докаже, че може да направи от своите двама играчи истински и професионални бейзболисти. Динеш Пател и Ринку Сингх са имената на двамата младежи, за които настават трудни времена. Дали приятелите ще успеят да докажат своите качества в една игра, която до момента им е напълно непозната? Възможно ли е промяната да настъпи според очакванията или Бърнстийн е направил грешен избор?

   Двамата приятели са едва на 19 години. Едновременно с разучаването на играта и усвояването на правилата, Динеш и Ринку трябва да учат и английски език. Също така и двамата трябва да свикнат с различията и особеностите на американската култура, ако искат да станат пълноценни граждани на страната на неограничените възможности. Изненадващо и за самите тях те постигат забележителни успехи в началото на бейзболната си кариера. Наред с това обаче индийците трябва да преодолеят редица трудни препятствия, което ще ги направи истински и горди личности. Бърнстийн е дотолкова решен да ги направи бейзболисти, че дори им осигурява подписването на контракт с тим от професионалната лига. И въпреки че първоначално успехите са налице, ежедневието на приятелите е трудно. В тази спортна драма на Маккарти двама чужденци дават всичко от себе си, за да станат равноправни граждани на Америка.

   Ще успеят ли двамата индийци не само да станат бейзболисти от световна класа, но също така и да се справят с новия начин на живот в Америка? Неизбежно сблъсквайки се с нравите и културата на американците, двете момчета често изпадат в затруднения от различен характер. Преди всичко те трябва да заживеят в свят, който до този момент им е напълно непознат. Освен това трябва да оправдаят и очакванията на своя мениджър, който с уреждането на договора се надява да си възвърне инвестицията. Дали ще оправдаят те гласуваното им доверие или много скоро ще трябва да си стегнат куфарите обратно към Индия? Готови ли са за многобройните предизвикателства, с които се сблъсква всеки новодошъл в страната на неограничените възможности? Джей Би Бърнстийн е категорично убеден, че бейзболът и крикетът не се различават особено драстично помежду си. Затова на всяка цена иска двамата му агенти да играят в отбор от елитната лига. Сега за двете момчета няма друг изход, освен да се адаптират към новите условия на живот и да оправдаят вложените в тях пари и време. Дошли от далечна страна и на крехка възраст, неразделните приятели нямат много време за подготовка. Веднъж подписали договор с елитен бейзболен клуб, сега те трябва да се доказват на терена пред погледите на публиката и своя мениджър. Дали ще успеят, ще разберат всички, които гледат филма на Маккарти.

 Още филми: http://onlain-filmi.com/raka-za-milioni