Ръце от камък | Hands of stone

Сценарист: Джонатан Якубовиц

Режисьор: Джонатан Якубовиц

В ролите: Робърт де Ниро, Анди Гарсия, Ана де Армас, Ъшър, Гаел Гарсия Бернал, Оскар Джаенада, Тего Калдерон, Робин Дуран и др.

Роберто Дюран е боксьорът, животът на когото проследява тази документална продукция на сценариста и режисьор Джонатан Якубавиц. Тя включва както първоначалните години на звездата на ринга, така и прочутия негов мач, състоял се през 1980 г. Той се превръща в исторически и важен за света на бокса и освен това хвърля в смут всички фенове на Дюран. Самият боксьор прави първата си изява на ринга когато е едва на 16 години, но въпреки това много скоро успява да се превърне в истинска сензация. Известен в боксьорските среди с прозвището си Ръце от камък, Дюран спечелва няколко световни титли. В момента той е смятан за един от най-добрите боксьори на всички времена наред с имена като Мохамед Али и Джо Фрейзър. Въпросният мач през 1980 г. поставя под съмнение не само личността на Дюран, но коренно учудва и смайва всички негови почитатели.

    Шугър Рей Леонард е конкурент на Дюран в оспорвания мач през 1980 г. Когато тече осмия рунд на мача между двамата, Дюран доминира и е във видимо добра форма. Нищо не предвещава дали той ще спечели или загуби, но тогава най-неочаквано Дюран отива при съдията и му казва: „Стига толкова”. След това най-демонстративно напуска ринга и дори не дава смислени действия за тези си действия. По-късно Ръце от камък заявява, че е прекратил участието си в мача поради силни болки в корема, които са го измъчвали по време на двубоя. Дали обаче това е истинската причина и какво всъщност подтиква Дюран към това определено странно и шокиращо решение? Няколко години след като всичко е вече минало и мачът е история, мениджърът на Дюран отново разбунва духовете. Карлос Елета заявява, че Дюран е напуснал не поради проблеми с корема, а от срам. Какво означава това и дали мачът не е предварително нагласен? Възможно ли е смятаният за най-добър в света боксьор да се е уплашил от евентуална загуба или причината за неговото оттегляне е от съвсем различен характер?

   Такива въпроси задава документалната продукция, ето защо тя ще е твърде интересна за всички почитатели на бокса. Един велик спортист шокира света с действията си, като напуска мач, в който доминира. Това определено хвърля в смут феновете и те започват да си задават редица въпроси. Неизбежно това насочва кариерата на Дюран в друго русло. В очите на цялата общественост той е странен, а за действията му няма разумно обяснение. Благодарение на култовите актьори де Ниро и Анди Гарсия се получава стойностна продукция, която на всяка цена трябва да се гледа. За пореден път участващия във филмите История от Бронкс и Слипърс прави впечатляваща роля и неслучайно е смятан за един от най-великите актьори на всички времена. Каква е причината за решението на Ръце от камък да прекрати мача и защо по този начин се дискредитира в очите на своите фенове? Дали мачът не е уговорен или Дюран наистина е почувствал, че няма сили да го проведе докрай?

 

 

 

 Още филми: http://onlain-filmi.com/ratse-ot-kamak