Разпятие | Calvary

Световна премиера: 11.04.2014

Сценарист: Джон Майкъл Макдона

Режисьор: Джон Майкъл Макдона

В ролите: Брендън Глийсън, Кели Райли, Крис О'Дауд, Ейдън Гилън, Мари-Жозе Крозе, Дилан Моран, Дейвид Уилмот

Кели Райли и Брендън Глийсън са главните герои в Разпятие на Джон Майкъл Мадона. Използвайки за фон красивата ирландска природа, той поднася на зрителите едно наистина вълнуващо изживяване.Филмът разказва историята на свещеника Джеймс Лавел, за когото настават трудни времена. Докато провежда една от рутинните си изповеди, Лавел научава, че е заплашен с убийство. Освен това той има само една седмица, за да намери изход от капана, в който явно е попаднал. Така за божия човек не остава нищо друго, освен да се опита да сложи в ред живота си, като за целта е необходимо да се изправи срещу всички свои врагове.

   Дали Лавел ще успее да предотврати собственото си убийство и през какви изпитания трябва да премине? Ще му помогне ли Бог, на когото той се оповава винаги, и този път да му помогне? Невероятен и спиращ дъха трилър, преобръщащ коренно живота на един свещеник. Той въобще не предполага, че докато провежда изповедта, ще чуе думи, които ще го накарат да изпита най-силния страх в живота си. С великолепната игра на актьорите и благодарение на красотата на природата режисьорът и сценарист на продукцията Макдона поднася на аудиторията филм, който на всяка цена трябва да се гледа. Един свещеник сега повече от всякога трябва да се уповава на вярата в Бог, на когото служи от дълго време. Ще успее ли само в рамките на една седмица обаче да избегне убийството, с което е заплашен или това е твърде ограничено време за неговите възможности. Независимо от трудностите, пред които се изправя, Лавел е готов на всичко, за да остане жив. Възможно ли е заплахата да е блъф или в действителност е много сериозна и на нея трябва да се погледне с трезви очи? Защо всъщност Лавел е взет на прицел от неизвестния мъж, който използва изповедта, за да предаде своето послание? Какви тайни има свещеникът от своето минало и дали трябва отново да ги извади на бял свят с цел да избегне надвисналата над него гилотина?

   Невероятен филм, сниман сред природата на Ирландия. Един свещеник, който най-неочаквано получава смъртна заплаха и сега трябва да поведе неравностойна борба с враговете си. Дали ще му стигнат силите и куража или в крайна сметка именно страха от настоящето ще погуби живота му? За да избегне разпятието, Лавел ще трябва да демонстрира едни от най-силните страни на човешкия характер. Воля, упоритост и спокойствие са необходими на свещеника, за да намери път от създалата се за него неприятна ситуация. Времето обаче тече безмилостно, а това е единствено във вреда на Лавел. Той няма особен избор освен да хвърли всичките си сили и вяра. Ще му помогнат ли те или тази изповед наистина крие смъртоносна заплаха? Докато мисли над всичко това, Лавел постепенно намира себе си и в крайна сметка е готов с цената на всичко да остане жив и да практикува своята професия на свещеник.

 

 

 

 

 

 

 

 Още филми: http://onlain-filmi.com/razpatie