Революция Z сезон 1

Сценарист: Теодора Василева, Георги Иванов

Режисьор: Димитър Гочев, Зоран Петровски

В ролите: Стефка Янорова, Георги Кадурин, Юлиян Вергов, Диляна Попова, Яна Абрашева, Радостин Георгиев, Силвия Петкова, Мона Недева, Карла Рахал, Иван Тишев, Никола Стоянов, Джулия Бочева и др.

Сезон 1 (2012)

Революция Z е български тийн сериал, разказващ за ежедневието на учениците в 197-мо училище. Четирима от тях създават рок група, но преди това преминават през редица перипетии. Имената им са Тино, Боби, Ани и Фипо, на когото всички викат Филипинеца. Той свири страхотно на барабани, но никой не знае за този негов талант. Бащата на Фипо е военен и го държи изкъсо и за най-дребните неща. Затова и когато той изявява желание да свири в групата, първоначално никой не се съгласява. Когато обаче един ден Боби и Тино чуват неговата музика, моментално го одобряват. Вокалистката Ани също има сериозни проблеми. Нейната майка е починала, а бащата е алкохолик. Освен това за нейното сърце се борят Боби и Тино, като всеки я иска за себе си. Първоначално тя е гадже на Боби, който се слави като най-големият сваляч в училище. Впоследствие обаче тя все по-силно се влюбва в Тино.

   Учителският колектив също е доста колоритен. В ролята на директора Цеков зрителите ще видят Георги Кадурин. Никола Савов преподава физика и в ролята му е Юлиян Вергов. Савов има репутацията на плейбой, по когото са луди всички учителки и майки. За четиримата музиканти създаването на група се оказва доста трудно. Освен финансовите затруднения, също така те нямат собствена репетиционна зала. Ето защо те започват да търсят място и попадат на един гараж. Той им се струва подходящ, но всъщност е място на дилъри на наркотици. Един от тях – Живака – им дава гаража под наем при условие да не пипат нищо. Боби обаче случайно намира марихуана, скрита поз тапицерията на канапето. Докато Ани все още ходи с Боби, Тино решава да подари китара на момичето, защото тя няма. Именно с този жест на внимание двамата най-сетне започват връзката, към която се стремят. Въпросът е сега да не разбере Боби, защото това със сигурност ще доведе до разпад в групата. Групата първоначално няма никакви участия,  а просто свири за удоволствие в гаража и в училище по време на междучасията. Техни конкуренти се явяват група рапъри, предвождани от Генчо по прякор Гето.

   Той постоянно дразни Тино и Боби и те нерядко стигат до физическа саморазправа. Що се отнася до Боби и Тино, те непрекъснато се замесват в неприятности. Така без са искат те почти не подпалват училището, а Тино получава последно предупреждение за изключване. Когато Боби е арестуван и Тино се измъква от вкъщи да плати гаранцията докато е наказан, майка му го хваща точно преди да влезе през прозореца. Ето защо тя решава да заживеят с нейния приятел Пешо. Той обаче е изключително суров и често наказва жестоко Тино. С течение на времето и майка му разбира, че той е неподходящ за дома им. Това са само част от нещата, в които разказва първия сезон на музикалния тийн сериал. Той е известен и с това, че главните актьори в него са музиканти. Именно на кастинг те са избрани да участват във филма. Едновременно с актьорска игра, те ще изненадат зрителите и с уменията си по пеене и свирене на музикални инструменти. Този сериал е създаден от екипа, работил по друг известен български сериал – Стъклен дом. Редица актьори като Кадурин, Вергов и Стефка Янорова взимат участие и в двата сериала.

           

 

 

 Още филми: http://onlain-filmi.com/revolyutsia-Z-sezon-1