Рио 2

Премиера в България: 04.04.2014

Световнa премиера: 28.03.2014

Сценарист:ДонРаймър, Карлос Салдана


Режисьор:КарлосСалдана


Блу и Джуъл се забъркват в нови приключения в продължението Рио 2. Сега те прелитат от Рио към джунглите на Амазонка, където заедно с трите си деца искат да започнат нов живот. И докато Блу се опитва да се адаптира към новите условия в джунглата и да се слее с околната обстановка, най-неочаквано пред него се изправя Найджъл. Той и Блу са стари познайници, които обаче се намират във вражески отношения. Освен че е принуден да кръстоса клюн с Найджъл, за Блу има и още едно трудно изпитание. Той трябва да се справи със своя най-опасен враг – собственият му зет. Така за бащата на три деца Блу не остава нищо друго, освен отново да защити семейството си.

    Анимацията Рио 2 е озвучена на български език, следователно малчуганите ще могат да разберат ясно сюжета на филмчето. Гледалите преди това първата част вече отлично знаят през какви премеждия преминаха Блу и Джуъл. Сега озвучителите на героите са известните български актьори Малин Кръстев, който е гласа на Найджъл и Христо Димитров, който пък озвучава репликите на Блу. С говора на Джуъл се нагърбва Ася Рачева и така тази анимация е достъпна и разбираема за всички деца в страната. Дали Блу и този път ще успее да се справи с проблемите и как така Найджъл отново е там, за да го притеснява? Какви са намеренията на бащата на Джуъл и какво ще се случи между един тъст и зет, готов на всичко, за да защити семейството си?Освен Блу и Джуъл, главни герои са още Карла, Тиаго и Бия. Това са трите деца на семейството, които заедно с тях се преместват в джунглите на Амазонка.

    И докато Бия е интелигентна и прекарва голяма част от времето си в учене и четене, Тиаго  е на друга вълна. Основен приоритет за него са пакостите и белите. Карла е второто по големина дете в семейството. Нейното любимо занимание е слушането на музика. Заедно семейството прекарва щастливо своя живот, но когато Найджъл и бащата на Джуъл се изпречват на пътя им, семейното им щастие е поставено на изпитание. Блу обаче няма никакво намерение да се предава и е твърдо решен да пази най-близките си хора. Какви са намеренията на двамата злодеи в лицето на Найджъли бащата на Джуъл и ще успеят ли те да постигнат това, което са намислили? В Рио 2 отново ни очаква много смях и забавление, с каквито са заредени повечето анимационни филми. Макар че сега действието се развива на територията на амазонската джунгла, приключенията на героите започват постарому. Сега обаче Блу трябва да е по-внимателен, защото срещу него действат в комбина Найджъл и тъст му, а двамата могат да са много опасни.

Жанр: Комедия ДрамаГледано: 792

Рио 2