Самолети

Премиера в България: 06.09.2013

Световна премиера: 16.08.2013

Сценарист: Джефри М. Хауард

Режисьор: Клай Хол

Анимационната 3Д комедия Самолети отвежда зрителите в един вълнуващ и изпълнен с приключения свят. Негови пълновластни господари са владетелите на небесата. Самолетите са най-разнообразни по вид – малки, големи, спортни и бойни. Дори селскостопанските самолети обитават небето по целия свят – от Мексико до Индия и Далечния север. Главният герой на филмчето е малкият самолет Дъсти, който копнее да осъществи заветната си мечта. Той повече от всичко иска да премери сили с големите асове, като се състезава с тях в небето. Против Дъсти са всички обстоятелства за подобно начинание – преди всичко неговата двигателна мощ е силно ограничена. Освен това той се страхува от високото, а асовете летят само на големи височини. Ето защо за Дъсти няма друго решение, освен да се обърне за помощ към Скипър. Той е от старата школа самолети, пенсиониран авиатор от флота. Само той би могъл да подготви малкия самолет за евентуалното състезание.

    С криле около света е името на надпреварата, в която възнамерява да вземе участие малкия самолет. В нея Дъсти ще трябва да се изправи срещу своя основен конкурент Рипслингър, който е настоящ шампион. Той отдавна е най-добър в самолетната лига, поради което куражът на селскостопанското самолетче ще бъде поставено на сериозно изпитание. И така, когато е на път да се устреми към такива висини, на които не е подозирал че някога ще се издигне, Дъсти проявява забележителна смелост и дързост. По този начин малкият самолет се превръща в истинско вдъхновение за останалия смаян свят. За него, а и в собствените си очи Дъсти не е нищо повече от малък провинциален и селскостопански самолет. Той мечтае да се състезава с най-добрите самолети високо в небето, но страхът му от височина досега го спира. Този проблем е сериозна пречка за самолета, ето защо той едва ли някога ще се състезава с асовете. Всичко обаче се променя, когато с подготовката му се заема авитаторът пенсионер от флота Скипър. Той трябва да даде всичко от себе си, за да подготви Дъсти за състезанието на живота му.

    С помощта на Скиптър и тази на останалите си приятели един малък провинциален самолет е на път да се превърне в голямата сензация и най-сетне да преодолее неописуемия страх, който изпитва от високото. Дали ще успее, ще видят всички, които гледат култовата 3Д анимация. В нея ясно се вижда как дори и най-невзрачните на пръв поглед състезатели имат шанс за победа, стига да дадат всичко от себе си и да вложат енергия и вяра. Скипър и останалите ще подготвят Дъсти по начин, за който той дори не е очаквал. Така той ще застане на челните редици в състезанието и ще претендира за победата. Как гледа на Дъсти основният конкурент и настоящ шампион? Вярва ли в шансовете на малкия самолет за победа или за него това е поредното състезание, което той ще спечели със завидна лекота? Очаква го изненада, която поднася провинциалният самолет, най-сетне преодолял страха от високото и получил солидна подготовка от своите помощници.

 

 

 

Жанр: Комедия МистерияГледано: 218

Самолети