Съветникът

Премиера в България: 15.11.2013

Световна премиера: 15.11.2013

Сценарист: Кормак МакКарти

Режисьор: Ридли Скот

В ролите:Брад Пит, Ема Ригби, Рубен Блейдс, Бруно Ганц, Роузи Перес, Дийн Норис, Джон Легуизамо, Горан Вишнич, Камерън Диас, Пенелопе Крус, Хавиер Бардем, Майкъл Фасбендер

Много са имената на известните актьори, които взимат участие в култовия трилър с криминални елементи на режисьора на Гладиатор Ридли Скот Съветникът. Брад Пит, Камерън Диас, Пенелопе Круз и Майкъл Фасбендер са само част от тях, като останалите персонажи също се вписват  по превъзходен начин и така създават качествена продукция в сферата на криминалния трилър. Тази продукция на Скот ни отвежда в света на един изключително самонадеян и амбициозен адвокат, в ролята на когото влиза Фасбендер. За него няма нищо по-важно от това да увеличава непрекъснато състоянието по банковата си сметка. За да спечели пари, той е готов на абсолютно всичко. Нещо повече, в адвокатските среди героят на Фасбендер е известен с връзките си с хора със съмнителна репутация.

  Така героят на Фасбендер се забърква в сделка с наркотици, която е на стойност милиони долари. С течение на времето нещата се усложняват и за адвоката стават несигурни не само обещаните му пари. Далеч по-важно е, че има сериозен и съвсем реален риск за живота му. Така героят на Фасбендер бързо ще бъде принуден да осъзнае една истина, над която по всяка вероятност досега не му се е налагало да мисли. Тя е следната – ако искаш твърде много, често може да останеш без нищо. Въпросът сега е дали адвокатът ще успее навреме да се измъкне чист и невредим или  пък поради това, че вече е затънал в дълбока кал, последствията за него ще са не по-малко сериозни. Кормак Маккарти е писателят, който написва романа си Съветникът и който Скот използва за да създаде поредната своя запомняща се продукция в киното. В допълнение към всепризнатото майсторство на Скот не бива да забравяме и множеството известни актьори, които взимат участие във филма. Така на зрителите не им остава нищо друго, освен да се насладят на невероятния криминален трилър, който със сигурност ще ги държи в напрежение до самия край.

   И така, на какво е способен един безкрупулен адвокат да спечели поредната голяма парична сума? Когато приема да участва в нарко сделката, той едва ли е предполагал в каква каша се забърква. И когато започва да търси пътища към спасението, май ще се окаже, че за такова няма никакво време. Фасбендер прави забележителна роля в този филм. Благодарение на него всички ние получаваме възможността да надникнем в света на корупцията, която се шири в адвокатските среди. Героят на Фасбендер е именно корумпиран юрист, при това от най-закоравелите. Единствено важни за адвоката са многото пари, без значение по какъв начин ще бъдат спечелени. Впоследствие обаче се оказва, че печеленето на големи суми пари понякога е свързано с големи рискове. Когато тези рискове могат да струват собствения живот, едва ли нещата изглеждат толкова розови.

           

 

 

Жанр: Трилър КриминаленГледано: 178

Съветникът