Синът божи

Световна премиера: 28.02.2014
Сценарист: Кристофър Спенсър, Ричърд Бедсер, Колин Суаш

Режисьор: Кристофър Спенсър

            В ролите: Ров Пърлман, Саймън Кунц, Андрю Брук, Рома Дауни, Диего Моргадо, Амбър Розе Рева, Луиз Деламер, Дауд Шах, Адриан Шилер

Кристофър Спенсър пресъздава чрез своята невероятна продукция Синът Божи животът на една от най-ярките и едновременно с това обсъждани личности – Исус Христос. Това става по определено един вълнуващ и завладяващ начин, а в главната роля се изявява актьорът Диего Моргадо. За написване на сценария и оформяне на сюжетната линия, както вероятно се подразбира, Спенсър използва най-четената в света книга – Библията. Освен за земния път на Христос, Спенсър не забравя да пресъздаде и отношенията на божия син с неговите най-близки хора. Екзотичните пейзажи и големият брой визуални ефекти също са неделима част от филма на библейска тематика. Кой е бил Исус Христос и какъв е като дете? Това са само част от въпросите, които по всяка вероятност вълнуват зрителите.

   Ханс Зимър пък е автор на музиката от филма, така че по отношение на саундтрака зрителите също не бива да имат никакви колебания. Продукции като Пърл Харбър, Обратна тяга и детското филмче Спирит също са със саундтрак, написан от Зимер. Потапяйки ни в света на Христос, режисьорът отправя редица предизвикателства. Те са свързани с неща от религиозен характер, вярата в съществуването на Исус и много други. Малко са филмите, които по такъв начин успяват да пресъздадат живота на божия син и да докоснат сърцата на зрителите. Визуалните ефекти и пейзажите са просто една брънка от веригата. Всъщност не това е най-важното от филма, който със сигурност е един от най-добрите за новата 2014 година. Винаги, когато се говори за Христос, обикновено хората се разделят на два лагера. Едните твърдо вярват в съществуването му, докато други са скептично настроени към подобно твърдение. Всеки обаче има право сам да прецени дали Христос е съществувал. Филмът определено ще помогне на много хора да преосмислят религиозните си виждания и да вникнат по-дълбоко в посланията на християнската религия. Едно е абсолютно сигурно – филмът е несъмнено качествена продукция, която на всяка цена трябва да се гледа.

   Епичният амбициозен филм Синът божи проследява живота на Христос от ранните му години и преминава през проповедите, които той дава на своите ученици. Кулминационният момент в продукцията е разпъването на кръста и последвалото го възкръсване. Имаме всички основания да считаме, че режисьорът се е справил блестящо с проекта, който осъществява. Диего Моргадо пък прави една от най-забележителните и запомнящи се роли в своята кариера. Ето защо не бива да се пропуска възможността да се види живота на Исус от друг ъгъл, който несъмнено може да се определи и за модерен. Няма начин филмът да не окаже заинтригуващо въздействие върху аудиторията и след като го изгледат, много хора по всяка вероятност ще имат променено виждане. Кой е Христос, какъв е бил като малък и как приема съдбата си на проповедник на вярата – това са само част от огромния брой въпроси, които по всяка вероятност вълнуват зрителите и те искат да научат отговорите.

Жанр: ДрамаГледано: 1150

Синът божи