Скитникът

Световна премиера: 18.05.2014

Сценарист: Дейвид Мишот, Джоел Едгертън

Режисьор: Дейвид Мишот

В ролите: Робърт Патинсън, Гай Пиърс, Антъни Хейс, Скот Макнейри, Самуел Ф. Лий, Джилиан Джоунс, Сюзан Прайър

Сюжетът на филма Скитникът ни отвежда в един бъдещ свят, където престъпленията и насилието са нещо обичайно. На тях може да стане жертва абсолютно всеки, който не умее да се грижи за себе си. Името на главния герой е Ерик, който е млад и постепенно се е превърнал в безмилостен престъпник. Той е изоставил абсолютно всичко, което някога го е оприличавало на нормален човек. Сега милостта му към останалите хора е стопена и той е загърбил окончателно миналия си живот. На мястото на предишния Ерик идва човек, който с пълно основание може да се нарече престъпник. Въпреки окончателното скъсване с миналото обаче, той запазва едно нещо от тази епоха. Това е неговата кола, която се отличава с мощност и бързина. Тя е най-ценното нещо за Ерик и той е готов на всичко за нея.

    Поради бързите си обороти колата на Ерик бързо попада в полезрението на група престъпници. Нещо повече, те се оказват ловки и бързи и успяват да му я отмъкнат под носа. Когато Ерик разбира за кражбата, в него започва да се пробужда Скитникът. Сега за младия човек няма нищо по-важно от това да си върне колата. По пътя към бандата той неочаквано се натъква на неудачник, който обаче му предлага помощ в търсенето. Неговото име е Рейнолдс, с когото двамата сключват съюз. С обединени усилия те се впускат по следите на крадците, дръзнали да откраднат колата на Ерик. Без нея той не може да си представи своя живот, ето защо намирането на автомобила е основен приоритет за престъпника. Двамата с Рейнолдс поставят началото на поредица от кървави събития и войни, в които всеки се бори за надмощие. Кой ще овладее ситуацията и ще се превърне в силата, с която всеки трябва да се съобразява?Кои са крадците на бързата кола и каква е цената, която ще платят за своята постъпка. Дали ще се измъкнат невредими или Ерик ще им даде урок, който може да е последен в техния живот?

   Скитникът ни представя света на масовите престъпления и насилията, които един ден могат да завладеят света. Ако човек не може да се пази и да предвижда опасностите, практически е обречен на гибел. Това обаче не се отнася за Ерик, който е перфектно обучен. Преди той може и да е бил нормален и добър човек, но днес този негов образ е напълно заменен от този на скитника. Когато тръгва да си върне колата, за него няма препятствие, което да не се преодолее. Вместо това трябва да се притесняват онези, дръзнали да му се противопоставят. Сега, когато Ерик се превръща в техен преследвач, за тях едва ли ще се размине без последици. Тъй като обаче бандитите са дръзнали да откраднат колата под носа му, те също нямат намерение да отстъпват. В резултат на това започва преследване на живот и смърт, на което зрителите ще станат свидетели.

 

 

 

 

 

Жанр: КриминаленГледано: 43

Скитникът