Спасението

Режисьор: Кристиан Левринг

                В ролите: Ева Грийн, Шон Майкъл, Лангли Киркуод, Дъглас Хеншол, Джонатан Прайс, Майкъл Реймънд-Джеймс, Микаел Персбранд, Джефри Дийн Морган, Мадс Микелсен, Ерик Кантона

 

   Джон е бивш датски войник, прекарал дълго време на бойното поле. Като много мъже в неговото положение, сега той иска единствено да прекара спокойно остатъка от живота си заедно със своето семейство. За съжаление радостта му много скоро ще бъде помрачена. Когато жена му и детето му стават жертва на убийство от страна на местни главорези, войникът се потапя в дълбока скръб и отчаяние. За него не представлява проблем да накаже виновниците и той се справя блестящо с тази задача. Сега, когато вече има възмездие за най-близките му, той поне частично може да се радва. Тази му постъпка обаче не остава незабелязана от влиятелен лидер на престъпна организация, който е решен да се справи с Джон. За това свое решение той има основателна причина – един от убитите е неговият собствен брат.

   Сега за войника отново настава време да се върне на бойното поле и да се опита да запази живота си. Той многократно се е справял с тази задача, но сега тя изглежда трудна за решаване. Дали все пак наистина ще успее да победи врага, който е могъщ и силен и разполага с много ресурси? Принуден постоянно да бяга от едно място на друго, неговите преследвачи се оказват непрекъснато по петите му. Понеже близките градове са малки, той няма къде да се скрие и лесно бива намиран. Спасението обаче ще дойде от мястото, което най-малко всички са очаквали. Това е приказка за човешката алчност, любовта и силата на характера. Дали бившият войник отново ще излезе като победител от битката и ще убие ли влиятелният бос? Ако не успее да го направи, със сигурност не го очаква нищо добро. Залозите са прекалено високи и нито една от двете страни няма право да допуска дори незначителни грешки.

               

 

Жанр: ТрилърГледано: 58

Спасението