Така е на 40 | This is 40

Сценарист: Джонатан Голдстийн, Джъд Апатоу

Режисьор: Джъд Апатоу

Премиера в България: 15.03.2013

Световна премиера: 20.12.2012

В ролите: Ани Мъмоло, Лена Данем, Крис О'Дауд, Джон Литгоу, Мелиса Маккарти, Пол Ръд Лесли Ман, Мегън Фокс, Албърт Брукс

   Добре познатият ни режисьор Апатоу с продукциите си 40-годишният девственик и Позабременяла е създател на романтичната комедия Така е на 40. Във филма на Апатоу се разказва за семейния живот, който води двойката Пийт и Деби. Пол Ръд и Лесли Ман са актьорите, нагърбили се с техните персонажи. Въпреки че са щастливо женени от дълги години, и двамата най-неочаквано се изправят пред критична и трудна ситуация. Докато се опитват по сложен техен начин да намерят баланс между любовта и кариерата, от една страна, и родителите и децата от друга, те на всяка цена трябва да открият тайната на семейното щастие. Има ли обаче такова и може ли да бъде създадено? Отговорът на този въпрос се разкрива в романтичната комедия.

   В тази едновременно забавна и сериозна романтична комедия двама щастливо женени души се сблъскват с неизбежния проблем, който настъпва след дългогодишните бракове. Макар привидно между тях да няма противоречия, двамата започват да се отдалечават. Затова бързо трябва да се върнат в правия път, преди това окончателно да е разрушило семейството им. В допълнение към това те трябва и да работят, което допълнително затруднява решението на проблема. Работата ги разделя през деня, а точно сега те имат нужда от повече време заедно. Родителските им задължения също не трябва да се пренебрегват, ето защо и двамата е необходимо добре да преосмислят живота си. Дали ще успеят да спасят брака си или той ще се провали поради несъгласие във вижданията? И двамата са на зряла възраст, което предполага, че ще успеят да намерят най-точното и удачно решение. Докато това стане обаче, бракът им със сигурност ще бъде подложен на сериозно изпитание. Как ще го преодолеят ще разберат всички, които изгледат комедията с романтичен характер Така е на 40. Тя ни разкрива семейното ежедневие на мъж и жена, внезапно изправени на прага на предизвикателство. За справяне с настоящия проблем те трябва да положат много усилия.              

   Възможно ли е щастливият семеен живот да се провали само поради временно настъпила криза? Като истински зрели хора, Деби и Пийт ще трябва да пренебрегнат трудностите и да ги преодолеят взаимно. В противен случай това може да се отрази негативно не само на брака им, но също така на техните деца и кариера. Така е на 40 е своеобразен разказ за хора, които навлизат в зрялата възраст. Тя носи своите очарования и трудности, които идват неизбежно с годините. За да докажат на себе си и на децата, че могат да се държат като семейство, за тях е от съществено значение да намерят път към решение на проблемите. Дали те са много сериозни или всъщност  на двамата само така им се струва? Не е ли понякога прекалено рано да се правят заключения, преди върху конкретната ситуация да се помисли трезво? Точно това ще се опитат да направят и двамата главни герои.

 

 

 

 

 Още филми: http://onlain-filmi.com/taka-e-na-40