Трансформърс 4: Ера на изтребление

Режисьор: Майкъл Бей
Сценарист: Ерън Крюгер
Участват: Марк Уолбърг, Стенти Тучи, София Майлс, Никола Пелц и др

Премиера в България: 27.06.2014

Световна премиера: 27.06.2014

В четвъртата част от култовата поредица Трансформърс, действието се развива една година след събитията от третия филм .Тя е озаглавена Ера на изтребление и отново предоставя на зрителите възможността да се насладят на изключителни епични битки между доброто и злото, както и на множество визуални ефекти. Четвъртият епизод само затвърждава реномето на Трансформърс като един от най-добрите приключенски фантастични филми на всички времена. Какво ще се случи в този епизод и кой ще бъде загадъчният враг на роботите-трансформъри? Ще могат ли те още веднъж да докажат своите сили и способности и да излязат като крайни победители от битката, която може да има решаващо значение за спасението на света? Марк Уолбърг изпълнява една от главните роли, а негови екранни партньори са София Майлс, Стенти Тучи и други.

   Основен катализатор на четвъртата част от поредицата Трансформърс са действията на влиятелна група от бизнесмени и учени. Те правят всичко възможно да разкрият тайната на роботите-трансформъри. С каква цел? Всъщност по този начин въпросните влиятелни хора се надяват, че ще се стигне до ефикасно и ускорено развитие на земните компютърни технологии? Дали обаче сметките на влиятелната група са точни или именно в резултат на техните зле преценени действия няма да се стигне до положение, което бързо започва да излиза от контрол? По всяка вероятност света отново е поставен на сериозно изпитание, но все още има време нещата да се поправят преди да е станало твърде късно. Начинаещ изобретател ще е този, от когото зависи оправянето на положението. Неговият персонаж се изиграва от Марк Уолбърг, когото зрителите по цял свят познават добре с участието му в редица други хитови продукции. Този път обаче героят на Уолбърг ще трябва да решава един от най-трудните и сложни проблеми, пред които някога се е изправял. Дали ще успее да се справи сам или всъщност има на кого да разчита? Най-важно от всичко е да се намери изход от създалата се ситуация, която може да има край с фатални последици.

   Заедно с начинаещия изобретател, в центъра на събитията се озовават още дъщеря му и нейният приятел. Сега от тях тримата зависи съдбата на света и съществуването на трансформърите. Как ще се справят те с това без съмнение изключително трудно предизвикателство и не е ли всъщност твърде късно за предприемането на каквито и да било действия? Едва ли Уолбърг и компания имат време да мислят върху това, защото трябва да се съсредоточат максимално добре върху работата, която им предстои. Те ще се впуснат в една неравностойна и трудна битка, която обаче на всяка цена трябва да бъде спечелена. Само те могат да направят така, че нещата да се обърнат в полза на трансформърите, чиято тайна желаят да разкрият влиятелните учени и бизнесмени. В този четвърти епизод от поредицата Трансформърс за пореден път си проличава майсторството на екипа, работещ по създаването на продукцията.

Жанр: Трилър Фантастика ПриключенскиГледано: 15

Трансформърс 4: Ера на изтребление