Убежище

Световна премиера: 08.02.2013

Сценарист: Лесли Боем, Дейна Стивънс

В ролите: Джулиян Хоф, Коби Смълдерс, Джош Дюамел, Кълен Мос, Дейвид Лионс

В малкото градче на щата Южна Каролина Саутпорт пристига загадъчна млада жена, която се нарича Кейти. Тя обаче не иска да говори нищо за миналото си и дори прави непрекъснати опити да се изолира от местните жители. Като във всеки друг малък град, любопитството на хората постепенно се засилва от поведението на странницата. Така тя живее в града без да контактува с тях и упорито избягва разговори за живота си. Много скоро обаче в резултат на серия от последователно случили се събития Кейти ще трябва да промени живота си. Тя се озовава непосредствено в центъра на връзки с двама мъже.

   Единият от тях се казва Алекс, който е вдовец с две деца и притежател на магазин. Другият пък е съсед на Кейти – изключително прямият по характер Джо. Въпреки всичките положени усилия да остане безразлична към жителите на града и към самия Саутпорт, Кейти все повече се привързва към него, както и към семейството на вдовеца Алекс. И въпреки че е готова най-сетне да промени живота си и да стане част от малкото градче, кошмарите и мрачните мисли от миналото не я оставят на мира. Дали те ще я надвият в нейната борба за постигане на щастието? Ще покаже ли младата жена сила, воля и характер, на които дори не е предполагала, че е способна? В този филм загадъчна млада жена се опитва да забрави миналото, но дали то ще забрави нея? Когато пристига в малкото градче Саутпорт, всички я смятат за загадъчна и странна личност. Тя вероятно е такава, но всъщност какво се крие зад нарочно нахлупената маска? Неочакваната среща и последвалите събития постепенно тласкат Кейти към решение, което отново може завинаги да промени нейния живот. Готова ли е тя да отвори сърцето си за малко щастие, от каквото всеки има нужда? Ще погледнат ли на нея с други очи местните жители или няма да допуснат ежедневието им да се наруши от пристигнал от чуждо място натрапник? Всичко това Кейти ще разбере, а през това време трябва да се адаптира към новите условия.

   Алекс е обикновен съдържател на магазин и самотен баща на две деца. Не е ли време и за него да промени досегашния си начин на живот и да осигури за децата си майчини грижи? Ще намери ли Кейти така желаното убежище в неговия дом, който да я предпазва от страховете, свързани с миналото. Те постоянно пречат на младата жена да води пълноценен начин на живот, в резултат на което тя е необщителна и самотна. От другата страна стои прямият по характер съсед Джо, който по всичко изглежда, че също таи чувства към Кейти? Тя е на прага да вземе съдбоносно за нея решение, но какво ще донесе то за момичето в личен план? Този филм по своя характер представлява личната драма на една млада жена, която иска да избяга от миналото и да заживее като всички нормални хора, обградени с любов и щастие.

 

           

 

 

Жанр: ДрамаГледано: 695

Убежище