Уикендът

Сценарист: Ханиф Курейши

Режисьор: Роджър Мичел

В ролите:Джим Броудбент, Линдси Дънкан, Джеф Голдблум, Оли Александър, Ксавиер Де Гибан, Мари-Франс Алварез, Шарлота Лео

В семейната драма на режисьора Роджър Мичел сюжетната линия се върти около възрастна съпружеска двойка от Англия. За пръв път от своя меден месец те решават да посетят френската столица Париж. Какви обаче са техните мотиви за предприемането на това пътуване? Дали поводът е свързан с ново радостно събитие от техния живот или пък между тях се е образувала невидима пропаст, която те се опитват да прескочат? Мег и Никълъс са имената на двамата главни герои. Двамата са женени от вече много години и през цялото това време водят щастлив семеен живот. Въпреки честите несъгласия, които възникват помежду им, и двамата продължават да изпитват силни взаимни чувства така, както е било на младини. Дали обаче не е дошло време за развод, който е неизбежен и ако това стане, как всеки от двамата би продължил пътя си?

   Двамата предприемат пътуването до Париж не с цел да отпразнуват някакво събитие, а по-скоро да потърсят начин за заздравяване на връзката си. Те искат да прекарат два спокойни дни, в които да са достатъчно далеч от всички свои близки и роднини. Неочаквано обаче съдбата им е подготвила изненада. Скоро след като пристигат в града на любовта, те попадат на свой стар колега. В неговата роля зрителите ще имат възможността да видят Джеф Голдблум. Макар и с второстепенна роля в продукцията на Мичел, именно той ще се окаже крайъгълният камък в отношенията между двамата съпрузи. Благодарение на тази неочаквана среща и двамата съпрузи претърпяват метаморфоза. Те започват коренно да преосмислят възгледите си за живота, любовта и брачния живот като цяло. Как ще протече уикендът в Париж и кое всъщност е накарало двамата съпрузи да вземат решението за пътуването? Ще спаси ли то техния дългогодишен брак или само ще потвърди, че те наистина трябва да се разведат? Отговорите на тези въпроси са ни дадени от продукцията Уикендът, която определено е сред качествените филми. Тя дава поводи за размисъл върху такива неща като семейния живот и изпитваното от него щастие или разочарование.

   Един уикенд, прекаран във френската столица Париж, може да се окаже ключът към спасяването на брака. Още повече, че там семейството попада на свой стар приятел, който по незнайни причини успява да ги накара да променят своите възгледи. Как в крайна сметка ще се отрази на възрастното семейство пътуването до Франция и когато се върнат от него, какво ще се случи с брака им? Как колегата им успява да ги накара да погледнат на живота с други очи? На зрителите предстои да изгледат един качествен филм, който носи всички характеристики на романтичната драма. Затова той е подходящ за млади и възрастни, които и друг път са изпитвали трудни моменти в брака си. Понякога едно пътуване за почивните дни може да ни донесе позитивни емоции, в резултат на които отношението ни към брачния живот да се промени по такъв начин, който да ни накара да търсим пътища за неговото спасение.

 

Жанр: Романс ДрамаГледано: 33

Уикендът