Университет за таласъми | Monsters university

Премиера в България: 21.06.2013

Световна премиера: 20.06.2013

Сценарист: Пийт Доктър, Андрю Стантън

Режисьор: Дан Сканлън

Продуцент: Кори Рей, Пийт Доктър, Джон Ласитър, Андрю Стантън

Главният герой в култовата анимация Университет за таласъми се казва Майк, който всъщност  е едно съвсем безобидно и топчесто чудовище. То има още огромни крака и едно око и освен това постоянно бълнува насън. Другият основен персонаж е Съли, който по размери е истински гигант. И въпреки че на пръв поглед между него и Майк няма нищо общо, двамата успяват да преодолеят разделящите ги различия и да се превърнат в изключително добри приятели. И двамата – Майк и Съли – имат бурно минало в колежа, преди да дойде времето да постъпят в университета за таласъми. В колежа те запълват времето си предимно със скучни партита. Сега, в университета, има и поне малко учене, но не е ли всъщност време и двамата да променят коренно начина си на живот?

    Преди да станат истински професионалисти в улавянето на писъци и  най-добри приятели, двамата почти нямат допирни точки. Как става така, че преодоляват различията си и се превръщат в неразделни другари? Среднощните шегички и леко смахнатите партита до голяма степен е общото помежду им, преди между тях да се зароди едно трайно и вечно приятелство. Още от първия момент, когато двамата се засичат в университета, става ясно колко са различни. Следователно това води до една взаимна непоносимост, която прераства във вражда. Освен това в света на така нареченото Университетско братство и двамата далеч не са най-готините студенти, върху които да пада цялото внимание. Идва обаче време, когато те и още много други от студентите в университета ще се изправят пред едно изключително интересно и едновременно с това сериозно предизвикателство – състезанието по плашене. Озвучителят на Майк – актьорът Били Кристъл – споделя за състезанието, че това е нещо подобно на провеждащите се през 4 години Олимпийски игри. В какво се състои това състезание и най-важното – притежават ли Съли и Майк необходимите качества, за да го спечелят? Няма ли тъкмо то да ги превърне в най-добри и неразделни приятели?

   Пак според думите на Кристъл, ще трябва да се мобилизира нещо подобно на отбор от всички зубъри в университета. Те трябва да научат останалите да станат страшни и въобще да овладеят до съвършенство тънкостите на плашенето. Ето какво разкрива още Кристъл относно това, пред което ще се изправят двамата главни герои от университета за таласъми. Според думите му те, както и много от останалите чудовища, все още са на 18-годишна възраст. Това е категоричен белег, че все още не са успели да излязат от пубертетските си години. Например Майк си има и личен прислужник. Ще успеят ли двамата да станат възможно най-добрите плашачи и ще спечелят ли състезанието, наградата от което искат всички? Тази анимация е безспорен хит за изминалата 2013 година, ето защо на всяка цена трябва да се гледа от всички почитатели на детските филми. В нея Майк и Съли – двама напълно различни герои – постепенно се превръщат в много добри и неразделни приятели.Още филми: http://onlain-filmi.com/universitet-za-talasami