Закрилникът | Equalizer

Премиера в България: 26.09.2014

Световна премиера: 26.09.2014

Сценарист: Ричард Уенк

Режисьор: Антоан Фукуа

В ролите: Дензъл Уошингтън, Мартон Чокаш, Хейли Бенет,Мелиса Лео, Робърт Уолбърг, Клои Грейс Мориц, Дебра Грет

Криминалният екшън трилър с участието на емблемата в областта на киното Дензъл Уошингтън е вдъхновен от популярния сериал със същото име, излъчван по телевизията през 80-те години на изминалия вече 20-ти век. След като Тренировъчен ден постигна забележителен успех през 2001 г., сега Фукуа за втори път се доверява на Уошингтън в главната роля. Робърт Маккол е името на героя на Дензъл в този филм, който е бивш командос от специалните части. Сега вече той пенсионирана барета, но твърде скоро ще му се наложи да си припомни старите времена. Коя е причината за това и защо той е готов на всичко да използва своите способности? За да се наслади на спокоен и пълноценен остатък от живота си, той стига дори до там, че инсценира собствената си смърт и така заживява в Бостън.

   За неговото внезапно „оживяване” обаче в основата на всичко стои младо момиче, което е изпаднало в беда и силно се нуждае от нечия помощ. Тя се казва Тери, но в какво всъщност се изразяват нейните проблеми? Скоро тя заедно с Маккол се превръща в мишена на елитни главорези, членове на руската мафия. Те плъзват неотлъчно по петите на двамата герои и ги преследват неуморно. Наемните убийци на всяка цена искат тяхната смърт. Това поставя началото на яростна битка за оцеляване, в която ветеранът Маккол отново трябва да демонстрира своите способности от миналото. Макар че вече не е толкома млад и вероятно е отвикнал на този начин на живот, той все пак никога не може да забрави занаята си. Така Маккол приема образа на Закрилника, който за нищо на света няма да остави нерешени проблемите на Тери. Като осигурява на момичето закрила, той започва да преследва руската мафия. Сега, когато гневът му е в стихията си и той е твърдо решен да накаже злодеите, те едва ли могат да го спрат. Руските мафиоти дори не подозират срещу кого се изправят, но това въобще не интересува Маккол. Неговата единствена цел е да помогне на Тери и да наказва лошите.

   За пенсионирания агент от специалните части спокойствието изглежда е временно свършило. През какви изпитания ще преминат той и Тери, докато се опитват да се измъкнат от лапите на руската мафия? За Маккол, който цял живот се е борил срещу опасни убийци, няма място за избор. Той за нищо на света няма да позволи на злодеите да се измъкнат безнаказано. Превръщайки се едновременно в тяхна мишена и преследвач, той им дава урок, който те едва ли някога ще забравят. Не буди ченге, което спи е заглавието на култов филм с легендата Ален Делон. В случая то може да бъде перифразирано като Не дразни командос, който е в оставка. Преди обаче да разберат какво става, членовете на руската мафия сами си подписват смъртните присъди. Сега на сцената излиза закрилникът Маккол, който ще въздаде необходимата справедливост и ще спаси едно изпаднало в беда момиче.

 

 

 

 

 

 Още филми: http://onlain-filmi.com/zakrilnikat