Земя до Еко | Earth to Echo

Световна премиера: 25.04.2014

Сценарист: Андрю Панай

Режисьор: Дейв Грийн

В ролите: Джейсън Грей-Станфърд Хенри Гейдън, Тео Халм, Астро, Рийз Хартуиг, Ела Уалстед, Касиус Клей

Мънч, Алекс и Тък са трима добри приятели. Ежедневието им протича без особени грижи и проблеми, докато един ден в жилищния им квартал не започва застрояването на голям по площ обект. Едновременно със започването на работата и тримата внезапно установяват, че им биват изпращани закодирани съобщения по мобилните телефони. Защо и тримата получават есемесите – не е ли това мистерия, която би стреснала всеки или е просто някаква шега, макар и малко по-нестандартна? За да разберат това, зрителите на всяка цена трябва да изгледат този мистериозен филм, който обещава да е достатъчно вълнуващ и интересен. В продукцията на Дейв Грийн Земя до Еко има и немалко приключенски заряд, ето защо почитателите на всички три жанра, в които се обединява филмът, няма да останат разочаровани от видяното.

   Понеже са твърдо убедени, че в квартала им се случват странни и загадъчни неща, те предприемат единствената логична стъпка при така създалите се обстоятелства. Тримата информират своите родители и властите за случващото се, оставяйки на тях да преценят положението. Тъй като обаче нито родителите, нито властите гледат сериозно на съобщенията, изведнъж момчетата изпадат в деликатно и затруднено положение. Излиза, че единствено те могат и искат да разгадаят мистерията. Ето защо поставят началото на свое собствено разследване, което цели да установи анонимния източник на съобщенията и откъде се пращат те. Те таят надежда, че по този начин ще разберат смисъла, който се съдържа в закодираните есемеси. Докъде ще ги отведат техните усилия и дали с течение на разследването няма да става все по-опасно и трудно? Ще издържат ли нервите на трите момчета, които са твърдо решени да разплетат този мистериозен случай? Като капак на всичко, ситуацията се усложнява още повече. Причина за това е появило се странно същество, което определено не прилича на жител на планетата Земя. То отчаяно ги моли за помощ, но каква е всъщност причината? Дали съществото не се опитва да ги вкара в капан или наистина има нужда някой да му помогне.

   И така, когато работата на един строителен обект започва, трима приятели – Алекс, Мънч и Тък внезапно са заляти от анонимни и закодирани съобщения, изпращани на техните мобилни телефони. Може би те идват от Земята на Еко? Има ли въобще такава земя и не е ли нейн жител въпросното същество, което така отчаяно ги моли за помощ? Докато разсъждават над всичките тези въпроси, момчетата вървят по тънък лед. Разследването, което предприемат, определено е опасно и крие множество рискове. Дали си заслужава да бъдат доведени нещата докрай или е по-добре да се оставят такива, каквито са до момента? Любопитството също е фактор, който оказва своето влияние. Все пак не всеки ден човек получава странни съобщения, при това в началото на строежа на голям обект в квартала. Тримата по всяка вероятност са избрани за нещо, което трябва да направят, но какво е то? Или просто съобщенията са изпратени на три мобилни телефона, които подателят е избрал на случаен принцип?

 Още филми: http://onlain-filmi.com/zema-do-eko