Живи легенди

Режисьор: Ники Илиев

                В ролите: Стефан Щерев, Яна Маринова, Георги Кадурин, Любомир Ковачев, Орлин Павлов, Микеле Плачидо, Саня Борисова, Димо Алексиев, Стефан А. Щерев, Анна Мария Гюзелева, Калоян Митев

 

  Във филма Живи легенди на режисьора Ники Илиев участват редица познати ни от родното кино актьори. В това число влизат неговата половинка Саня Борисова, Димо Алексиев от сериала Седем часа разлика и още много други. Определено обаче най-голямата звезда от актьорския състав е Микеле Плачидо. Легендата на киното навремето изпълняваше главната роля в крими сериала Октопод по романа на Марио Незе. Сега позастарелият вече инспектор Катани се превъплъщава в друг образ, който обаче също ще остане култов. За главния герой и останалите около него хора предстоят приключения, които имат своите добри и лоши страни. Главният виновник за това развитие на нещата е Павел – основният персонаж в комедията. Той е добре платен банков началник, който заема висок пост. Когато обаче претърпява инцидент и изпада в кома, това се оказва повратен момент в живота му.

   След събуждането си Павел е с частична амнезия, в резултат на което помни живота единствено до абитуриентския си бал. Той е на мнение, че най-близките му хора сега са съучениците от гимназията. От тези времена обаче са минали доста години – в момента Павел е прехвърлил тридесетте. Той отива в родния си град с намерението да се срещне с тях, но това няма да бъде толкова лесно. Оказва се, че съучениците са се разпилели в различни посоки и всеки от тях е поел по своя път. Независимо от всичко обаче, щуротиите и веселите моменти не спират, редувайки се непрекъснато един след друг. Този начин на живот, който много наподобява ученическия, ще промени коренно живота на героите, както и на Павел. Какво обаче ще се случи накрая и дали високоплатеният служител ще се върне отново към истинската си самоличност? Или пък той никога повече няма да е сериозният мъж, когото всички познават?

Жанр: КомедияГледано: 133

Живи легенди