Зимна приказка в Ню Йорк

Премиера в България: 14.02.2014
Световна премиера: 14.02.2014
Сценарист: Акива Голдсман
Режисьор: Акива Голдсман
В ролите: Мат Боумър, Луси Грифитс, Кевин Кориган, Уилям Хърт, Джесика Браун Финдли, Дженифър Конъли, Колин Фарел, Ръсел Кроу, Уил Смит

Оператор: Кейлъб Дешанел

Продуцент: Майкъл Тадрос, Марк Плат, Акива Голдсман, Тони Олард

Зимна приказка в Ню Йорк е филм от жанра фантастика, за създаването на който като основа служи написан през 1983 година роман.  Марк Хелприн е автор на романа,а гланите роли във великолепния филм на сценариста и режисьор Акива Голдсман се изпълняват Ръсел Кроу, Корин Фарел и Уил Смит.Крадецът от ирландски произход Питър Лейк е в основата на сюжетната линия. Той се занимава предимно с обири на къщи. При поредния такъв обаче нещата за него ще се променят коренно, най-вече в личен план.Той отново обира голяма скъпа къща в Ню Йорк, когато най-неочаквано открива болната дъщеря на собственика на сградата.

   Тя се казва Бевърли Пен, като между тях двамата още при първата им среща се заражда силна и трайна любов. Дали обаче им е съдено да изживеят своето щастие или поради различните проблеми на всеки от тях любовта им е обречена да се провали? Докато здравословното състояние на Бевърли все повече започва да се влошава, всички около нея вече смятат, че тя съвсем скоро ще умре. Междувременно Лейк също има защо да се тревожи за здравето си, макар че не е болен от тежка и неизлечима болест. Крадецът и обирджия на къщи се превръща в мишена номер едно на закоравелия и опасен гангстер Питър Соумс, който прави всичко възможно да го отстрани от пътя си. Каква е причината за това и дали Лейк ще успее да излезе невредим от ситуацията, в която попада? До какво ще доведе срещата му с едно болно момиче, което по всичко изглежда, че няма да живее още дълго време? В този невероятен филм се разказва не само за любовта между двама души, които имат трудни и дори трагични съдби. Преди всичко това е продукция за силата на човешкия характер, който се проява в най-трудните моменти.

   По собствените думи на създателя на филма Акива Голдсман продукцията му представлява странна фантастична приказка, в която се подвизава летящ бял кон. Също така, пак според думите на Акива, действието на филма се развива някъде на границата през 19-ти век и нашето съвремие. Какво ще се случи с Лейк и Пен, всеки от които е в затруднено положение? Точно когато и двамата не очакват, се срещат и това поставя началото на любовта им. Дали обаче трябва да са щастливи или по всяка вероятност няма да се радват дълго на щастието си? Всичко това ще разберат зрителите, но първо задължително трябва да изгледат този разтърсващ филм. Макар и фантастичен, той се докосва до онези черти на човешкия характер, които се проявяват изключително рядко. Когато Лейк става мишена на опасен мафиот, а болното момиче вече има за какво да живее, и двамата се вкопчват в живота с всички сили и са твърдо решени да не се предават.

 

Жанр: Фантастика ДрамаГледано: 149

Зимна приказка в Ню Йорк