Зората на планетата на маймуните | Dawn of the planet of the apes

Премиера в България: 11.07.2014

Световна премиера: 11.07.2014

Сценарист: Скот З. Бърнс, Аманда Силвър, Рик Джафа

Режисьор:Маг Рийвс
В ролите: Анди Съркис, Кирк Асеведо, Кевин Ранкин, Тоби Кебел, Коди Смит-Макфи, Джейсън Кларк,Джуди Гриър,Гари Олдман, Кери Ръсел

В епичната фантастична продукция на режисьора Маг Рийвс Зората на планетата на маймуните сюжетната линия се върти около вид маймуни, които обаче нямат нищо общо със себеподобните си на нашата планета. Вместо това маймуните заедно с техния водач шимпанзе Цезар са сериозно застрашени от група хора, които са оцелели въпреки върлуващ преди едно десетилетие смъртоносен и опасен вирус. Макар че и двете страни сключват мирни отношения за известно време, по своя характер той е изключително крехък. Ето защо скоро се стига на ръба на унищожителна война, която със сигурност и завинаги ще промени света. Кой ще надделее в тази епична битка и въобще има ли смисъл от воденето на тази война?

  Първата част на филма завършва с освобождаването на приматите от техните строги надзиратели. Това става точно в момента, когато мащабен и смъртоносен вирус заплашва напълно да унищожи човешката раса. По своята същност продукцията е типична за сферата на фантастиката. Тя се отличава с множество визуални ефекти, които се използват по принцип за направата на филмите от този жанр. Ето защо зрителите ще могат да видят великолепни ефекти и заснемане с техника, която прави изживяванията на героите още по-достъпни и емоционални за зрителите. Едновременно с това филмът се отличава и с един уникален по природа белег – той е първият, заснет от гледната точка на съзнателно животно. Главният герой е персонаж с човешки качества и личност, с когото зрителите пред екраните ще имат истинска емоционална връзка. Във филма, въпреки нагласите на зрителите, не се говори за преживяването на унищожителен апокалипсис. Основната сюжетна линия се фокусира върху оцеляването, което се налага поради войната между хората и маймуните. Коя от двете страни ще съумее да вземе предимство в битката и дали то ще се окаже решаващо за крайния изход? Хората или маймуните са доброто, което трябва да победи в края на филма?

   Малкълм пък е името на главния герой, който общува с Цезар от името на хората. В неговия персонаж влиза популярния на зрителите актьор Джейсън Кларк. По време на пандемията Малкълм, който е бивш архитект, преживява тежка и лична загуба. Тогава в резултат на върлуващия вирус умира неговата съпруга. Сега, след като е останал сам и трябва да се справи с предизвикателството да отглежда детето си, единствената му надежда е да намери сигурност в Сан Франциско. По собствените думи на режисьора Рийвс за Цезар Малкълм е нещо като своеобразно огледало. Пак по думите на режисьора, той прави опити да възстанови своята общност от развалините и руините на свят, който, по всичко изглежда, вече си е отишъл завинаги. Очаква ни една страхотна фантастична продукция, която почитателите на жанра на всяка цена трябва да гледат. В епичната война между хората и маймуните всеки търси своите права и е готов да ползва позволени и непозволени средства.

 Още филми: http://onlain-filmi.com/zorata-na-planetata-na-maymunite